Citromos húsvéti kuglóf

Hozzávalók
- 34 dkg puha vaj
- 38 dkg barna cukor
- 4 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 rúd vanília
- 40 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- Szirup:
- 2 db citrom
- 16 dkg cukor
Elkészítés
A vajat a barna cukorral, egy robotgép segítségével egynemű masszává keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a rúd vanília kikapart belsejét és a sütőport. Alaposan elkeverjük, majd további folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és szórjunk bele egy csipet sót.
A masszát a kilisztezett és kivajazott kuglófformába töltjük és a 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.
A sziruphoz a citromok levét kevés cukorral kikeverjük és a kész, de még forró kuglófra öntjük és így hagyjuk kihűlni.
