Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos húsvéti kuglóf

Adásban volt: 2016. március 22.
A recepthez tartozó videó
Illatos kuglóf a húsvéti asztalra? Nem is hinnénk mennyire egyszerű, alig kell hozzá pár alapanyag.
2016. március 26.

Hozzávalók

  • 34 dkg puha vaj
  • 38 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 40 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • Szirup:
  • 2 db citrom
  • 16 dkg cukor

Elkészítés

A vajat a barna cukorral, egy robotgép segítségével egynemű masszává keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a rúd vanília kikapart belsejét és a sütőport. Alaposan elkeverjük, majd további folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és szórjunk bele egy csipet sót.
A masszát a kilisztezett és kivajazott kuglófformába töltjük és a 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.

A sziruphoz a citromok levét kevés cukorral kikeverjük és a kész, de még forró kuglófra öntjük és így hagyjuk kihűlni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Békebeli márványkuglóf gluténmentesen

Békebeli márványkuglóf gluténmentesen

Akár húsvétra is elkészíthetjük ezt a márványos kuglófot. Semmivel sem bonyolultabb gluténmentes lisztből, így az arra érzékenyek is nyugodtan élvezhetik a süteményes pillanatokat.
Citromos húsvéti csibemignon a Szamostól

Citromos húsvéti csibemignon a Szamostól

Pap Zoltán, a Szamos Csokoládé Iskola cukrászmestere, egy otthoni körülmények között is elkészíthető húsvéti sütemény receptjét osztja meg velünk. Ha előképzettséget nem is, de némi kézügyességet azért igényel a mignonok elkészítése.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.