Citromos húsvéti csibemignon a Szamostól

Hozzávalók
- Tészta:
- 12,5 dkg darált mandula
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 4 tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja, és leve
- 10 dkg liszt
- Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg vanília krém
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 cl vodka
- 2 púpozott ek darált mandula
- Vanília krém:
- 3 tojássárgája
- fél dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- Cukor bevonat - Fondant:
- 1 kg fondant
- 1 tk sárga ételfesték
- 1 cl vodka
- marcipán a díszítéshez
Elkészítés
Tészta
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük: darált mandula, porcukor, vaníliás cukor, két tojásfehérje, egy citrom reszelt héja és leve. Robotgéppel összedolgozzuk.
A másik két tojásfehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel, és a felét a mandulás masszához keverjük a liszttel együtt, majd a maradék habot is óvatosan beledolgozzuk.
A masszát egy normál csöves habzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsire csepp formákat nyomkodunk vele. Előtte kevés masszával leragaszthatjuk a sütőpapírt, nehogy a légkeveréses sütőben felemelkedjen.
A csepp formákat fél centire a papír fölött nyomjuk ki és a végét kicsit elhúzzuk.
200 fokos sütőben 6-7 percig sütjük, amíg picit megpirul.
Krém
A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.
Összeállítás
A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta.
A citromkrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy farkincát. Az egészet fagyasztóba tesszük.
A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.
A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantban merítjük és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük, hogy lecsepegjen.
Ha megszilárdult, marcipánnal díszítsük.
