Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos húsvéti csibemignon a Szamostól

Adásban volt: 2015. március 25.
A recepthez tartozó videó
Pap Zoltán, a Szamos Csokoládé Iskola cukrászmestere, egy otthoni körülmények között is elkészíthető húsvéti sütemény receptjét osztja meg velünk. Ha előképzettséget nem is, de némi kézügyességet azért igényel a mignonok elkészítése.
2016. március 21.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 12,5 dkg darált mandula
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja, és leve
  • 10 dkg liszt
  • Krém:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg vanília krém
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 cl vodka
  • 2 púpozott ek darált mandula
  • Vanília krém:
  • 3 tojássárgája
  • fél dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Cukor bevonat - Fondant:
  • 1 kg fondant
  • 1 tk sárga ételfesték
  • 1 cl vodka
  • marcipán a díszítéshez

Elkészítés

Tészta

A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük: darált mandula, porcukor, vaníliás cukor, két tojásfehérje, egy citrom reszelt héja és leve. Robotgéppel összedolgozzuk.

A másik két tojásfehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel, és a felét a mandulás masszához keverjük a liszttel együtt, majd a maradék habot is óvatosan beledolgozzuk.

A masszát egy normál csöves habzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsire csepp formákat nyomkodunk vele. Előtte kevés masszával leragaszthatjuk a sütőpapírt, nehogy a légkeveréses sütőben felemelkedjen.

A csepp formákat fél centire a papír fölött nyomjuk ki és a végét kicsit elhúzzuk.

200 fokos sütőben 6-7 percig sütjük, amíg picit megpirul.

Krém

A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.

Összeállítás

A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta.
A citromkrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy farkincát. Az egészet fagyasztóba tesszük.

A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.
A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantban merítjük és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük, hogy lecsepegjen.

Ha megszilárdult, marcipánnal díszítsük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Répatorta Szamos Lászlótól

Répatorta Szamos Lászlótól

Sokak szerint az egyik legjobb, ami a sárgarépával történhet, az a répatorta. A recept ezúttal a Szamostól érkezett, érdemes így is kipróbálni!
Szamos szaloncukrok – fondantól a töltött desszertekig (x)

Szamos szaloncukrok – fondantól a töltött desszertekig (x)

A méltán kedvelt Szamos szaloncukrok a mai napig sok-sok kézimunkával készülnek, ahogy Szamos Mátyás fondant-szaloncukrai is a háború után.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.