Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos gyömbéres leves rozmaringos popcornnal

Adásban volt: 2016. szeptember 14.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 14.

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db nagy gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db citrom héja
  • 2 ek. citromlé
  • 0,5 l csirke alaplé
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • só, bors
  • 1 dl tejszín
  • pattogatott kukorica (20 szem)
  • 2-3 szál friss rozmaring ág

Elkészítés

1. Egy edényben, közepes lángon a hagymát olívaolajon vagy vajon megpároljuk, majd amikor üveges lesz, hozzáadjuk a sárgarépát és a fokhagymát. Kevergetjük 2 percig. Hozzáadjuk a reszelt gyömbér húsát és a citrom héját, levét.

2. Hozzáadjuk az alaplevet. Miután felforrt, letakarva 20 percig főzzük gyöngyözve, amíg a répa megpuhul.

3. Egy turmixgépbe beleöntjük az edény tartalmát. Majd a tűzhelyre visszatéve tejszínt öntünk hozzá.

4. A levest az edénybe visszatesszük, hogy egyszer még felforrjon, majd vegyük le a tűzről. Tálaláskor ízesítjük sóval, borssal vagy mézzel.

5. A pattogatott kukoricát, miután kipattogott, serpenyőben hevített vajjal és apróra vágott rozmaringlevéllel összeforgatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg paprikakrémleves

Hideg paprikakrémleves

Könnyedén elkészíthető ez a fantasztikus paprika krémleves. Jéghidegen az igazi!
Fűszeres sárgarépa-krémleves

Fűszeres sárgarépa-krémleves

Klasszikus sárgarépa-krémleves francia csavarral a végén, amitől igazán különleges lesz.
Spanyol fokhagymaleves

Spanyol fokhagymaleves

A cigány konyha jellemzően kevés alapanyaggal dolgozik, pont ezért illik bele a spanyol fokhagymaleves, a sopa de ajo. Még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!