Citromos gyömbéres leves rozmaringos popcornnal

Hozzávalók
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 db nagy gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 3 db sárgarépa
- 1 db citrom héja
- 2 ek. citromlé
- 0,5 l csirke alaplé
- 1 ek. reszelt gyömbér
- só, bors
- 1 dl tejszín
- pattogatott kukorica (20 szem)
- 2-3 szál friss rozmaring ág
Elkészítés
1. Egy edényben, közepes lángon a hagymát olívaolajon vagy vajon megpároljuk, majd amikor üveges lesz, hozzáadjuk a sárgarépát és a fokhagymát. Kevergetjük 2 percig. Hozzáadjuk a reszelt gyömbér húsát és a citrom héját, levét.
2. Hozzáadjuk az alaplevet. Miután felforrt, letakarva 20 percig főzzük gyöngyözve, amíg a répa megpuhul.
3. Egy turmixgépbe beleöntjük az edény tartalmát. Majd a tűzhelyre visszatéve tejszínt öntünk hozzá.
4. A levest az edénybe visszatesszük, hogy egyszer még felforrjon, majd vegyük le a tűzről. Tálaláskor ízesítjük sóval, borssal vagy mézzel.
5. A pattogatott kukoricát, miután kipattogott, serpenyőben hevített vajjal és apróra vágott rozmaringlevéllel összeforgatjuk.
