Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos-barackos clafoutis

Dobáld össze a hozzávalókat, süsd 30 percig és kész!
2016. augusztus 2.

Hozzávalók

4 főre
  • 3 nagy tojás
  • ½ csésze kristálycukor
  • ½ csésze sör
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 citrom finomra reszelt héja
  • ¾ teáskanál só
  • 4 db sárgabarack, kimagozva, gerezdekre vágva
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra. Egy nagy tálban alaposan keverd össze a tojásokat, a kristálycukrot, a sört, a citrom héját és a sót. Öntsd a tésztát egy 23 cm átmérőjű piteformába, és rendezd el a barackszeleteket a tészta tetején.

2. Süsd 30 percig, pont amíg a tészta már nem folyik. Hagyd pihenni 10 percig, szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is!

 

Forrás: foodandwine.com

1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Citromos álom

Citromos álom

Habkönnyű citromos desszert Kulka Jánostól. Az év bármely szakában elkészíthető, hiszen az alapanyagok minden háztartásban rendelkezésre állnak. Kevés összetevőből, mesés desszert!
Amerikai citromkrémes szelet

Amerikai citromkrémes szelet

Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus, édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.
Joghurtos, citromos szelet (gluténmentes)

Joghurtos, citromos szelet (gluténmentes)

Habár a tészta karakteréhez sokat hozzátesz az olívaolaj intenzív íze, ám ha valakinek ez túl sok, nyugodtan cserélje le olvasztott vajra vagy más, semlegesebb ízű olajra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.