Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromfüves nektarinlekvár

Adásban volt: 2015. augusztus 27.
A recepthez tartozó videó
Zárjuk üvegbe a nyarat! Ezúttal a nektarinon a sor, citromfűvel pedig még izgalmasabb ízeket kapunk. Könnyen, gyorsan, finomat.
2016. július 27.

Hozzávalók

  • 1 kg nektarin
  • 30 dkg 3:1-es Koronás befőzőcukor
  • 1 db citrom
  • 1 csokor friss citromfű

Elkészítés

A nektarinokat megmossuk, kimagozzuk és a gyümölcshúst feldarabolva egy lábosba tesszük. közepes lángon elkezdjük melegíteni, összerottyantjuk.
Hozzáadjuk a 3:1-es Koronás befőzőcukrot, a durvára aprított citromfüvet, kevés reszelt citromhéjat és egy fél citrom levét.

Nem kell túl sokáig főzni, csak míg besűrűsödik a lekvár, majd kifertőtlenített üvegekbe adagoljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lekvársűrítő és tortabevonó házilag (pektin készítése)

Lekvársűrítő és tortabevonó házilag (pektin készítése)

Egy kis munkával a hulladékból természetes és vegyszermentes sűrítő anyagot varázsolhatunk.
Chilis kápialekvár

Chilis kápialekvár

Intenzív, karakteres, édes és pikáns. A napsütötte nyár üvegekbe zárva. Ehető ajándéknak is szuper.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!