Citromfüves nektarinlekvár
Adásban volt: 2015. augusztus 27.
A recepthez tartozó videó

Zárjuk üvegbe a nyarat! Ezúttal a nektarinon a sor, citromfűvel pedig még izgalmasabb ízeket kapunk. Könnyen, gyorsan, finomat.
2016. július 27.
Hozzávalók
- 1 kg nektarin
- 30 dkg 3:1-es Koronás befőzőcukor
- 1 db citrom
- 1 csokor friss citromfű
Elkészítés
A nektarinokat megmossuk, kimagozzuk és a gyümölcshúst feldarabolva egy lábosba tesszük. közepes lángon elkezdjük melegíteni, összerottyantjuk.
Hozzáadjuk a 3:1-es Koronás befőzőcukrot, a durvára aprított citromfüvet, kevés reszelt citromhéjat és egy fél citrom levét.
Nem kell túl sokáig főzni, csak míg besűrűsödik a lekvár, majd kifertőtlenített üvegekbe adagoljuk.
Megosztom barátaimmal
