Cigánypecsenye újkrumplival és tzatzikivel

Hozzávalók
- 40 dkg sertéstarja
- 20 dkg sertéskaraj
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- fél ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- fél ek őrölt kömény
- 1 db lilahagyma
- 50 dkg újkrumpli
- 1 csokor petrezselyem
- vaj
- Tzatziki:
- 1 db kígyóuborka
- 1 tk só
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- citrom
- bors
- szárított oregánó
- friss kapor
Elkészítés
Cigánypecsenye
A húsokat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.
Az újkrumplit alaposan megmossuk, hámozás nélkül félbe vágjuk és vajban, lefedve megpároljuk. Picit megsózzuk. Ha elkészült, aprított petrezselyemmel megszórjuk.
A szalonnát felkockázzuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Ha kész kiszedjük a szalonnapörcöket és a visszamaradt zsiradékban kisütjük a húsokat. A karajt oldalanként 2-2 percig süssük, míg a tarjának több idő kell. Ha kisültek, reszeljünk rá fokhagymát.
Tzatziki
Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk, kikaparjuk a magos részét majd lereszeljük.sózzuk és megszórjuk morzsolt oregánóval. Ráreszeljük a fokhagymát, meglocsoljuk kevés citrommal és elkeverjük a joghurttal és a tejföllel. Aprított, friss kaporral fűszerezzük.
Pirított szalonna taréjjal, lilahagymával és pirospaprikával megszórva tálaljuk.
