Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cigánypecsenye újkrumplival és tzatzikivel

Adásban volt: 2016. július 8.
A recepthez tartozó videó
Márton Panka VB bronz és Eb ezüstérmes kardozó kedvencét a cigánypecsenyét készíti el Péter. Pontosan úgy, ahogy az olimpikon édesanyja hagyományos receptje diktálja.
2016. július 8.

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéstarja
  • 20 dkg sertéskaraj
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • fél ek mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika

  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • fél ek őrölt kömény
  • 1 db lilahagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • Tzatziki:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 tk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • bors
  • szárított oregánó
  • friss kapor

Elkészítés

Cigánypecsenye

A húsokat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.
Az újkrumplit alaposan megmossuk, hámozás nélkül félbe vágjuk és vajban, lefedve megpároljuk. Picit megsózzuk. Ha elkészült, aprított petrezselyemmel megszórjuk.

A szalonnát felkockázzuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Ha kész kiszedjük a szalonnapörcöket és a visszamaradt zsiradékban kisütjük a húsokat. A karajt oldalanként 2-2 percig süssük, míg a tarjának több idő kell. Ha kisültek, reszeljünk rá fokhagymát.

Tzatziki

Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk, kikaparjuk a magos részét majd lereszeljük.sózzuk és megszórjuk morzsolt oregánóval. Ráreszeljük a fokhagymát, meglocsoljuk kevés citrommal és elkeverjük a joghurttal és a tejföllel. Aprított, friss kaporral fűszerezzük.

Pirított szalonna taréjjal, lilahagymával és pirospaprikával megszórva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Újabb gyöngyszem a hagyományos magyar receptek közül . Most készítsük el úgy, hogy biztosan finom legyen!
Bőrös malackaraj rozmaringos újkrumplival és grillezett őszibarackkal

Bőrös malackaraj rozmaringos újkrumplival és grillezett őszibarackkal

Rozmaringtól illatozó nyári köretnél nem is kívánhatnánk jobbat a ropogós malackarajnak.
Fokhagymás kakascomb petrezselymes újkrumplival

Fokhagymás kakascomb petrezselymes újkrumplival

Vasárnapi ebédrevaló kacsacomb, hagyjunk neki időt bőven, hogy meg tudjon puhulni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!