Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cigánypecsenye újkrumplival és tzatzikivel

Adásban volt: 2016. július 8.
A recepthez tartozó videó
Márton Panka VB bronz és Eb ezüstérmes kardozó kedvencét a cigánypecsenyét készíti el Péter. Pontosan úgy, ahogy az olimpikon édesanyja hagyományos receptje diktálja.
2016. július 8.

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéstarja
  • 20 dkg sertéskaraj
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • fél ek mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika

  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • fél ek őrölt kömény
  • 1 db lilahagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • Tzatziki:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 tk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • bors
  • szárított oregánó
  • friss kapor

Elkészítés

Cigánypecsenye

A húsokat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.
Az újkrumplit alaposan megmossuk, hámozás nélkül félbe vágjuk és vajban, lefedve megpároljuk. Picit megsózzuk. Ha elkészült, aprított petrezselyemmel megszórjuk.

A szalonnát felkockázzuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Ha kész kiszedjük a szalonnapörcöket és a visszamaradt zsiradékban kisütjük a húsokat. A karajt oldalanként 2-2 percig süssük, míg a tarjának több idő kell. Ha kisültek, reszeljünk rá fokhagymát.

Tzatziki

Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk, kikaparjuk a magos részét majd lereszeljük.sózzuk és megszórjuk morzsolt oregánóval. Ráreszeljük a fokhagymát, meglocsoljuk kevés citrommal és elkeverjük a joghurttal és a tejföllel. Aprított, friss kaporral fűszerezzük.

Pirított szalonna taréjjal, lilahagymával és pirospaprikával megszórva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Újabb gyöngyszem a hagyományos magyar receptek közül . Most készítsük el úgy, hogy biztosan finom legyen!
Bőrös malackaraj rozmaringos újkrumplival és grillezett őszibarackkal

Bőrös malackaraj rozmaringos újkrumplival és grillezett őszibarackkal

Rozmaringtól illatozó nyári köretnél nem is kívánhatnánk jobbat a ropogós malackarajnak.
Fokhagymás kakascomb petrezselymes újkrumplival

Fokhagymás kakascomb petrezselymes újkrumplival

Vasárnapi ebédrevaló kacsacomb, hagyjunk neki időt bőven, hogy meg tudjon puhulni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.