Chilis-kardamomos paradicsomlekvár

Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- 30 dkg Koronás befőzőcukor
- 2 csipet só
- kardamom
- 1 db citrom
- 1 db chilipaprika
Elkészítés
A paradicsomokat fél percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd jéghideg vízbe mártjuk, hogy ne főjön tovább. Meghámozzuk és felkockázzuk.
A kardamom magokat közben száraz edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Beleszórjuk a felcsíkozott chilipaprikát is. Ha nem szeretnénk túl csípősre, szedjük ki a paprika erét és magjait.
Beleszórjuk a Koronás befőzőcukrot. 3-4 percig főzzük. Az alaposan megmosott citrom héját belereszeljük és a levét is hozzáadjuk.
A kész lekvárt, a kardamom magok nélkül, sterilizált üvegekbe töltjük.
