Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis kápialekvár

Adásban volt: 2015. július 9.
A recepthez tartozó videó
Intenzív, karakteres, édes és pikáns. A napsütötte nyár üvegekbe zárva. Ehető ajándéknak is szuper.
2016. július 3.

Hozzávalók

  • 1 kg kápia paprika
  • 1/2 kg Koronás Befőzőcukor
  • 2 db citrom
  • 1 db chilipaprika

Elkészítés

A kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.

Egy lábosban elkezdjük melegíteni, felöntjük kevés vízzel, hogy növeljük a mennyiséget. Kevés sóval és a felaprított chilipaprikával ízesítjük.
Ha felforrt, hozzáadjuk a Koronás Befőzőcukrot. Elkeverjük és 10 perc további főzés után sterilizált üvegekbe adagoljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Chilis-kardamomos paradicsomlekvár

Chilis-kardamomos paradicsomlekvár

Pikáns, nem túl édes paradicsomlekvár, ami a spájz polcok ékessége lehet. Fantasztikus kiegészítője a spanyolos ételeknek, húsoknak.
Csípős paradicsomlekvár

Csípős paradicsomlekvár

Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.