Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis kápialekvár

Adásban volt: 2015. július 9.
A recepthez tartozó videó
Intenzív, karakteres, édes és pikáns. A napsütötte nyár üvegekbe zárva. Ehető ajándéknak is szuper.
2016. július 3.

Hozzávalók

  • 1 kg kápia paprika
  • 1/2 kg Koronás Befőzőcukor
  • 2 db citrom
  • 1 db chilipaprika

Elkészítés

A kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.

Egy lábosban elkezdjük melegíteni, felöntjük kevés vízzel, hogy növeljük a mennyiséget. Kevés sóval és a felaprított chilipaprikával ízesítjük.
Ha felforrt, hozzáadjuk a Koronás Befőzőcukrot. Elkeverjük és 10 perc további főzés után sterilizált üvegekbe adagoljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Chilis-kardamomos paradicsomlekvár

Chilis-kardamomos paradicsomlekvár

Pikáns, nem túl édes paradicsomlekvár, ami a spájz polcok ékessége lehet. Fantasztikus kiegészítője a spanyolos ételeknek, húsoknak.
Csípős paradicsomlekvár

Csípős paradicsomlekvár

Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!