Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis bab füstölt kolbásszal

Adásban volt: 2015. november 18.
A recepthez tartozó videó
Amerika-mexikói egytálétel a végén magyaros csavarral, ahogy már Pétertől megszokhattuk. kicsit csokis, kicsit kolbászos és ha akarjuk nagyon csípős.
2015. november 18.

Hozzávalók

  • 50 dkg vörös bab
  • 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma
  • 1 db szárzeller, 2 db paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • római kömény, fahéj
  • olívaolaj, só
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cheddar sajt
  • friss petrezselyem
  • chiliszósz
  • cayenne bors

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk, vagy konzerv babot is használhatunk. A beáztatott babot közepes lángon előfőzzük.

Közben elkészítjük a zöldséges alapot: az egyik felaprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, a másik hagymának pedig a felét aprítjuk csak fel és azt a babhoz adjuk.

A megroppantott fokhagymát feldaraboljuk és a vöröshagymával együtt hagyjuk dinsztelődni olívaolajon. Majd hozzáadjuk az apróra vágott zellerszárat is. Belereszelünk egy fél sárgarépát.
Következő körben az egészen apró kockára vágott paradicsom és kápia paprika következik.

Ha a zöldségek megdinsztelődtek, fűszerezünk római köménnyel és csipet fahéjjal. Beletesszük a darált marhahúst és megsózzuk. Ízesítjük chili szósszal és cayenne borssal. Fedő alatt fél órát főzzük.

Mikor a bab és a darált hús is megfőtt, a húshoz adjuk a felkarikázott kolbászt és pár kocka étcsokoládét.
Átszedjük a húshoz a megfőtt babot, ha szükséges öntünk még hozzá a bab főzőlevéből is és fedő alatt további 10-15 percet főzzük még.

Reszelt cheddar sajttal és friss petrezselyemmel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

 Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

A bab és a tészta elsőre furcsa párosításnak hangozhat, de az olaszoknak mindig hihetünk.

Csirkeburger ropogós édesburgonyachipsszel és fehérbabmajonézzel

Ennél a finom vendégváró fogásnál, minden más, mint aminek látszik:a sült krumpli édesburgonyából, a majonéz fehérbabból, a hamburgerbuci pedig gombából készül.
Kolbászos fehérbab-leves

Kolbászos fehérbab-leves

Könnyen, egyszerűen elkészíthető leves, újkrumpliból, fehérbabból, ropogós kolbász karikákkal és zsálya levelekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!