Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chiamagos-zabpelyhes reggeliző keksz

2016. augusztus 24.

Hozzávalók

  • 1.5 evőkanál chiamag
  • ¼ csésze cukrozatlan vaníliás mandulatej
  • 2 éret banán, összenyomva
  • ¾ csésze nagyszemű zabpehely
  • ¼ csésze cukrozatlan kókuszreszelék
  • ¼ csésze aszalt datolya, apróra vágva
  • ¼ csésze étcsokoládé apróra vágva, vagy karob chip
  • 1 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 1 nagy csipet fahéj

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra.

2. Egy kis tálban keverd össze a chia magot a mandulatejjel, és hagyd állni 10 percig, amíg a magok gél állagúvá válnak.

3. A megdagadt chia magokat öntsd át egy közepes tálba, majd add hozzá a banánt, a zabot, a kókuszreszeléket, a mogyoróvajat és a fahéjat, és alaposan keverd össze.

4. Óvatosan keverd bele a datolyát és a csokoládét is.

5. Kanalazz 1-2 evőkanálnyi halmokat egy kivajazott sütőlapra, és villával finoman nyomd le, hogy korong formája legyen. Kb. 15 sütit fogsz kapni.

6. Tedd a sütiket a sütőbe kb. 17-20 percre, amíg az aljuk finoman megbarnul.

7. Hagyd őket kihűlni.

 

Forrás: eatingbirdfood.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.
Rántott hús zabpehely bundában

Rántott hús zabpehely bundában

Hagyományos rántott hús, rendhagyó bundában.
Házi sós keksz

Házi sós keksz

Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?