
Chiamagos-zabpelyhes reggeliző keksz
Hozzávalók
- 1.5 evőkanál chiamag
- ¼ csésze cukrozatlan vaníliás mandulatej
- 2 éret banán, összenyomva
- ¾ csésze nagyszemű zabpehely
- ¼ csésze cukrozatlan kókuszreszelék
- ¼ csésze aszalt datolya, apróra vágva
- ¼ csésze étcsokoládé apróra vágva, vagy karob chip
- 1 evőkanál krémes mogyoróvaj
- 1 nagy csipet fahéj
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra.
2. Egy kis tálban keverd össze a chia magot a mandulatejjel, és hagyd állni 10 percig, amíg a magok gél állagúvá válnak.
3. A megdagadt chia magokat öntsd át egy közepes tálba, majd add hozzá a banánt, a zabot, a kókuszreszeléket, a mogyoróvajat és a fahéjat, és alaposan keverd össze.
4. Óvatosan keverd bele a datolyát és a csokoládét is.
5. Kanalazz 1-2 evőkanálnyi halmokat egy kivajazott sütőlapra, és villával finoman nyomd le, hogy korong formája legyen. Kb. 15 sütit fogsz kapni.
6. Tedd a sütiket a sütőbe kb. 17-20 percre, amíg az aljuk finoman megbarnul.
7. Hagyd őket kihűlni.
Forrás: eatingbirdfood.com
Megosztom barátaimmal