
Chia magos sárgabaracklekvár
Hozzávalók
1 üveghez- 50 dkg sárgabarack
- 100g eritrit
- 20 g chia mag
Elkészítés
Ez egy nagyon gyors és egyszerű, cukormentes lekvár, amit a chia mag szuperegészségessé varázsol. Az azték zsályaként is ismert kis mag tökéletes arányban tartalmazza az omega 3 és 6 zsírsavakat, emellett immunerősítő és emésztésjavító hatással bír. Ebben a lekvárban egy természetes zselésítő anyagként funkcionál. Mivel nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, érdemes frissen elkészíteni és néhány nap alatt felhasználni.
1. A sárgabarackot jó alaposan megmossunk és kimagozzuk, majd felkockázzuk.
2. Alacsony lángon feltesszük főni az eritrittel és a chia maggal.
3. Néhány percenként megkevergetve kb. 15 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a chia mag magába szívja a sárgabarack levét és a megolvadt édesítőt, a lekvár pedig besűrűsödik.
4. Ha nem szeretnénk nagyobb barack darabokat, akkor kihűlve egy aprítógépben krémesre apríthatjuk.
5. Kenyérre kenve, zabkásához, vagy akár süteményekhez is felhasználhatjuk.
