Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chia magos sárgabaracklekvár

2016. augusztus 24.

Hozzávalók

1 üveghez
  • 50 dkg sárgabarack
  • 100g eritrit
  • 20 g chia mag

Elkészítés

Ez egy nagyon gyors és egyszerű, cukormentes lekvár, amit a chia mag szuperegészségessé varázsol. Az azték zsályaként is ismert kis mag tökéletes arányban tartalmazza az omega 3 és 6 zsírsavakat, emellett immunerősítő és emésztésjavító hatással bír. Ebben a lekvárban egy természetes zselésítő anyagként funkcionál. Mivel nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, érdemes frissen elkészíteni és néhány nap alatt felhasználni.

1. A sárgabarackot jó alaposan megmossunk és kimagozzuk, majd felkockázzuk.

2. Alacsony lángon feltesszük főni az eritrittel és a chia maggal.

3. Néhány percenként megkevergetve kb. 15 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a chia mag magába szívja a sárgabarack levét és a megolvadt édesítőt, a lekvár pedig besűrűsödik.

4. Ha nem szeretnénk nagyobb barack darabokat, akkor kihűlve egy aprítógépben krémesre apríthatjuk.

5. Kenyérre kenve, zabkásához, vagy akár süteményekhez is felhasználhatjuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres almalekvár

Fűszeres almalekvár

Őszies fűszerezésű almalekvár, ami kiválóan használható palacsinta tölteléknek, rétesbe, kalácshoz vagy akár pirítósra is reggelinek. Az üveget megfelelő köntösbe öltöztetve, ehető ajándék is válhat belőle.
Lilahagymalekvár

Lilahagymalekvár

Ennek az édes, fűszeres zöldséglekvárnak rengeteg verziója létezik, most egy egyszerű, de karakteres, fűszeres változatot készítünk. Nagyon szeretem az almás és birsalmás változatokat, tökéletesen kiegészíti a hagymát. A fűszerek esetén pedig lehet válogatni például a gyömbér, fahéj, szegfűszeg, kardamom és ezek kombinációi közül. Mi most egy olya fűszert választottunk, amiben kicsit mindből van, mégis egyedi (nem véletlen az angol allspice elnevezése): ez a szegfűbors. Bátran lehet kísérletezni különböző aszalt gyümölcsökkel: mazsolával, szilvával, áfonyával.
Csipkebogyós körtelekvár

Csipkebogyós körtelekvár

Különlegesen finom és mutatós őszi lekvár, melyből, ha túl sokat főztünk volna, ajándékozhatunk is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.