Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cézár saláta krutonnal

Adásban volt: 2015. szeptember 22.
A recepthez tartozó videó
A Cézár saláta lelke a dresszing. És a jól elkészített öntethez már nem is kell sok minden más: friss saláta, parmezán és persze az elmaradhatatlan vajas kruton.
2015. szeptember 22.

Hozzávalók

  • 1 fej római saláta
  • parmezán
  • 1 db tojás
  • 2 db szardellafilé
  • olívaolaj
  • borecet
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

A római salátát leveleire szedjük.

A dresszinghez a fokhagyma gerezdet egy mozsárba tesszük. Hozzáadjuk a szardellafiléket, frissen őrölt borsot és összenyomkodjuk. A pépet átrakjuk egy keverőtálba, parmezánt reszelünk rá. Hozzáadjuk egy tojás sárgáját, a borecetet és egy kisebb kézi habverővel elkeverjük az egészet. További folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olajat és sűrű, majonézszerű öntetet csinálunk. Sózzuk, ha kell.

Tálaláskor meglocsoljuk a friss salátaleveleket a sűrű dresszinggel, megszórjuk parmezánforgácsokkal és pirított vajas krutonnal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cézár saláta

Cézár saláta

A világ egyik legismertebb salátája a Cézár, amit sajnos csak kevés helyen készítenek az eredeti recept szerint, pedig úgy az igazi, ha szardellával készül.
Olasz paradicsomos kenyérsaláta

Olasz paradicsomos kenyérsaláta

Eredeti néven panzanella. Ez a toszkán fogás az érett paradicsom és a maradék szikkadt kenyér hasznosításának tökéletes példája. Villámgyorsan elkészíthető és őrületesen olasz.
Klasszikus vinaigrette mártás

Klasszikus vinaigrette mártás

A francia konyha alapöntete a vinaigrette mártás. Az egyéb hozzávalók függvényében végtelenségig variálható klasszikus.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.