Cézár saláta krutonnal

Hozzávalók
- 1 fej római saláta
- parmezán
- 1 db tojás
- 2 db szardellafilé
- olívaolaj
- borecet
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A római salátát leveleire szedjük.
A dresszinghez a fokhagyma gerezdet egy mozsárba tesszük. Hozzáadjuk a szardellafiléket, frissen őrölt borsot és összenyomkodjuk. A pépet átrakjuk egy keverőtálba, parmezánt reszelünk rá. Hozzáadjuk egy tojás sárgáját, a borecetet és egy kisebb kézi habverővel elkeverjük az egészet. További folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olajat és sűrű, majonézszerű öntetet csinálunk. Sózzuk, ha kell.
Tálaláskor meglocsoljuk a friss salátaleveleket a sűrű dresszinggel, megszórjuk parmezánforgácsokkal és pirított vajas krutonnal.
