Céklasaláta befőttesüvegben

Hozzávalók
- 2 sült cékla
- 10 dkg konzerv csicseriborsó
- 10 dkg fetasajt
- 1 marék dió
- 1 csomag rukola
- olivaolaj
- balzsamecet
- dijoni mustár
- befőttesüveg a tároláshoz
Elkészítés
Ennél a salátánál a sorrendre kell nagyon figyelni. Vinegrette öntetet készítünk: egy tálban egy evőkanál balzsamecetben feloldjuk a sót, majd hozzáadunk egy teáskanál mustárt, végül három evőkanál olívaolajat, és szép simára keverjük. A befőttesüveg aljába öntjük az öntetet. A következő a sült cékla. A céklát megsózzuk, rácsöpögtetünk olívaolajat, majd alufóliába csomagolva 190-200 fokon körülbelül egy, másfél óra alatt sül meg. A kész céklákat felkockázva az üvegbe helyezzük, amire a csicseriborsó kerül, majd a sajtot rámorzsoljuk a tetejére. A legtetejére jön a zöld saláta. A lényeg, hogy a salátaleveleket ne érje az öntet. Ha enni szeretnénk, csak össze kell ráznunk, és kiönteni egy tálba.