Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: BBC GoodFood magazin - PIXELTASTER

Céklás, zöldalmás heringpástétom

Adásban volt: 2014. április 14.
A recepthez tartozó videó
Az asztal dísze lehet ez a csodás színekben játszó, könnyed, céklás, zöldalmás füstölt hallal készülő pástétom.
2015. november 15.

Hozzávalók

  • 2 sült cékla
  • 1 zöldalma
  • 4 dkg friss torma
  • 20 dkg füstölt heringfilé (vagy más füstölt hal)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál csípős dijoni mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 csokor snidling, finomra aprítva
  • 1 csokor kapor, finomra aprítva
  • só, bors
  • tálaláshoz jófajta rozskenyér

Elkészítés

A céklát héjastul alufóliába csomagoljuk, és 190 C fokon kb. egy-másfél óra alatt puhára sütjük. Amikor kihűlt, lehúzzuk a héját, majd lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a reszelt céklát, almát, tormát, hozzáadjuk a villával szétszedegetett füstölt halat, a majonézt, tejfölt, mustárt, ecetet, végül a zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Kimondottan jót tesz neki, ha hagyjuk legalább egy órát állni, hogy összeérjenek az ízek. Pirított rozskenyérrel kínáljuk.
 
 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csészében gőzölt lecsós tojás

Csészében gőzölt lecsós tojás

Ráérős reggeli. Krémes, tojásos lecsó. Friss kenyérrel az igazi.

Saláta juhsajttal és eperrel

Talán meglepő, hogy a salátába egyszerre kerül eper és juhsajt, de aki kipróbálja, nem fogja megbánni!

Pesztós juhtúrótorta

A túrótorta sós változata, juhtúróból, sok-sok zöldfűszerrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.