Fotó: BBC GoodFood magazin - PIXELTASTER
Céklás, zöldalmás heringpástétom
Adásban volt: 2014. április 14.
A recepthez tartozó videó

Az asztal dísze lehet ez a csodás színekben játszó, könnyed, céklás, zöldalmás füstölt hallal készülő pástétom.
2015. november 15.
Hozzávalók
- 2 sült cékla
- 1 zöldalma
- 4 dkg friss torma
- 20 dkg füstölt heringfilé (vagy más füstölt hal)
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál csípős dijoni mustár
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 csokor snidling, finomra aprítva
- 1 csokor kapor, finomra aprítva
- só, bors
- tálaláshoz jófajta rozskenyér
Elkészítés
A céklát héjastul alufóliába csomagoljuk, és 190 C fokon kb. egy-másfél óra alatt puhára sütjük. Amikor kihűlt, lehúzzuk a héját, majd lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a reszelt céklát, almát, tormát, hozzáadjuk a villával szétszedegetett füstölt halat, a majonézt, tejfölt, mustárt, ecetet, végül a zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Kimondottan jót tesz neki, ha hagyjuk legalább egy órát állni, hogy összeérjenek az ízek. Pirított rozskenyérrel kínáljuk.
Megosztom barátaimmal