Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás kuglóf kesudiókrémmel

Adásban volt: 2017. december 12.
A recepthez tartozó videó
2017. december 12.

Hozzávalók

  • 170 g vaj‬‬‬‬‬‬
  • 450 g kristálycukor‬‬‬‬‬‬
  • 300 g liszt‬‬‬‬‬‬
  • 200 g mandulaliszt
  • 3 tojás‬‬‬‬‬‬
  • 1 kis cékla ‬‬‬
  • 15 g kakaópor‬‬‬‬‬‬
  • 1 vaníliarúd‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  • 350 ml joghurt‬‬‬‬‬‬
  • 1 tk ecet‬‬‬‬‬‬
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna‬‬‬‬‬‬
  • csipet só
  • A kesudiókrémhez:
  • 250 g kesudió‬ ‬‬‬
  • 1 dl habtejszín
  • 2 dl víz
  • 1 gránátalma

Elkészítés

1. A céklát alufóliába csomagolva 180 fokon másfél órán keresztül sütjük, majd lepürésítjük.

2. A kuglófhoz robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral. Ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat, végül a joghurtot, a céklát és az ecetet. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd a folyékony hozzávalókhoz adjuk a mandulaliszttel, kakaóporral és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Áttöltjük a kuglóf formába, majd 180 fokon 55-60 percig sütjük.

3. A krémhez a kesudiót 2 órán keresztül vízben áztatjuk, majd lepürésítjük a vízzel és tejszínnel együtt.

4. A kuglófot megvárjuk míg kihűl, rátesszük a kesudiókrémet és megszórjuk gránátalma magokkal. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos-kókuszos kuglóf

Narancsos-kókuszos kuglóf

Ha van a kuglófok között királynő, akkor ő az.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!