Céklás kuglóf kesudiókrémmel

Hozzávalók
- 170 g vaj
- 450 g kristálycukor
- 300 g liszt
- 200 g mandulaliszt
- 3 tojás
- 1 kis cékla
- 15 g kakaópor
- 1 vaníliarúd
- 350 ml joghurt
- 1 tk ecet
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- A kesudiókrémhez:
- 250 g kesudió
- 1 dl habtejszín
- 2 dl víz
- 1 gránátalma
Elkészítés
1. A céklát alufóliába csomagolva 180 fokon másfél órán keresztül sütjük, majd lepürésítjük.
2. A kuglófhoz robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral. Ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat, végül a joghurtot, a céklát és az ecetet. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd a folyékony hozzávalókhoz adjuk a mandulaliszttel, kakaóporral és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Áttöltjük a kuglóf formába, majd 180 fokon 55-60 percig sütjük.
3. A krémhez a kesudiót 2 órán keresztül vízben áztatjuk, majd lepürésítjük a vízzel és tejszínnel együtt.
4. A kuglófot megvárjuk míg kihűl, rátesszük a kesudiókrémet és megszórjuk gránátalma magokkal. Jó étvágyat!
