Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Adásban volt: 2014. január 23.
A recepthez tartozó videó
Kiadós, céklás korhelyleves, a szilveszteri buli után a legjobb megoldás!
2016. január 1.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 darab füstölt csülök
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 3 dl tejföl
  • 1 hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 babérlevél
  • 1 közepes cékla
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A csülköt előző este beáztatjuk, hogy ne legyen túlságosan sós. Másnap feltesszük hideg vízben főni. A főző lébe beleteszünk 1 hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet, és 2-3 darab babérlevelet. A megfőtt csülök húsát és a bőrös, zsírosabb részeinek egy részét is feldaraboljuk és visszatesszük a levesbe. A savanyú káposztát apróbb darabokra felvágjuk és ezt is hozzáadjuk. A céklát aprítógéppel, vagy nagylyukú reszelővel lereszeljük és szintén beletesszük a levesbe, és 15-20 percig főzzük. A habaráshoz elkeverjük a tejfölt egy púpos evőkanál étkezési keményítővel és friss kaporral. A habaráshoz adunk egy keveset a forró levesből, egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, és lépésként hozzákeverjük a leveshez. Néhány percig főzzük, de nem forraljuk és tálaljuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tarja tejszínes káposztával

Tarja tejszínes káposztával

Igazi nagycsaládos, kiadós, téli egytálétel káposztával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!