Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás humusz friss zöldségekkel

Marton Adrienn receptje
2016. augusztus 18.

Hozzávalók

4-5 fő
  • 2 db közepes méretű cékla
  • 1 db konzerv csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. Pisztácia olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 db sárgarépa
  • 15 szál spárga
  • 1 db kígyóuborka

Elkészítés

1. A céklákat becsomagoljuk alufóliába, úgy, hogy előtte olívaolajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőben, 250 fokon 1,5 óráig sütjük. A héját letisztítjuk róla, majd kockákra vágjuk.

2. Egy edénybe beleöntjük a csicseriborsó konzerv tartalmát és hozzáadjuk a gerezd pucolt fokhagymát és a pucolt vöröshagymát. Lassú tűzön forraljuk még 1 órán keresztül.

3. Amikor kész, a folyadékon kívül az edény tartalmát a turmixgépbe tesszük, amihez hozzáadjuk még a kocákra vágott sült céklát, a Pisztácia olajat és a citromlevet. Krémes állagúra pépesítjük. Ha nincs elég folyadék ahhoz, hogy a turmixgép alaposan szét tudja vágni a csicseriborsó keveréket, akkor öntsünk hozzá még az megmaradt léből. Ha a kívánt állagot elértük, akkor sóval, borssal ízesítjük.

4. Eközben előkészítjük a zöldségeket. Az uborkát megmossuk és szeleteket vágunk belőle, a répát megpucoljuk. A spárgát és a répát, forró, lobogó, sós vízbe tesszük 2 percig, majd utána áthelyezzük egy hidegvízzel teli tálba, amit teleteszünk jégkockákkal.

Tipp: A zöldségeknél először a forralásnak, majd a jegesvízbe való merítésnek azért van jelentősége, mert a zöldségek így ugyanolyan roppanósak maradnak, de kicsit puhábbak, míg a színük sokkal élénkebb lesz, mint nyersen. 

Elkészítés: 15 perc

Előkészítés: 1,5 óra

 

Forrás: femcafe.hu/ennivalo

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Téli vitaminbomba: napsárga zöldségleves

Téli vitaminbomba: napsárga zöldségleves

Tartalmas téli krémleves, sok-sok zöldséggel és gyümölccsel. Ízében még téli, de színeiben már a tavaszt idézi meg.
Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Az igazi chips helyett cékla chips, az igazi majonéz helyett avokádókrém. Tévénézős ropogtatnivaló.
Sültcékla mártogató

Sültcékla mártogató

Rózsaszínű, egészséges mártogatós egy igazi csajos estére!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.