Céklakrémleves

Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg cékla
- 1,5 liter alaplé
- 3 dl kókusztej
- vörösborecet
- 1 ek cukor
- csillagánizs
- 10 dkg dió
Elkészítés
Az olívaolajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymával együtt. Tegyük bele a csillagánizst. Hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott céklát, beletesszük a vajat és tovább dinszteljük. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük.
Ha kész, a csillagánizst vegyük ki és egy elektromos botmixerrel krémesre turmixoljuk és felöntjük a kókusztejjel. Hozzáadjuk a cukrot és vörösborecetet. Ha kell, sózzuk.
Pirított dióval tálaljuk.
