Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cayenne borsos, fűszeres sült karfiol

Adásban volt: 2015. november 3.
A recepthez tartozó videó
Döbbenetes párosítás a kakaó a karfiollal, de mielőtt véleményt mondanánk róla, mindenképpen próbáljuk ki...
2015. december 3.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 fej karfiol
  • olívaolaj

  • cayenne bors
  • bors
  • 2 tk. kakaópor
  • joghurt
  • currypor

Elkészítés

A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, majd félbevágjuk. A felét egy nagyobb műanyag zacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, hozzászórjuk a kakaóport, és alaposan összerázzuk.
A vágott felével lefelé egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra fektetjük, végül még egy kis kakaóporral és cayene borssal meghintjük.

A karfiol másik felét hasonlóképpen zacskóba tesszük, olajjal nyakon öntjük, és a joghurttal kikevert curryporral meglocsoljuk. Végül ezt is, a vágott felével lefelé, a sütőlapra helyezzük.

200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt a karfiol megpuhul, és kívül szép barnára sül.

Az elsöprő siker érdekében érdemes hozzá egy fokhagymás-joghurtos mártogatót készíteni!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Chilis kápialekvár

Chilis kápialekvár

Intenzív, karakteres, édes és pikáns. A napsütötte nyár üvegekbe zárva. Ehető ajándéknak is szuper.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!