Cayenne borsos, fűszeres sült karfiol

Hozzávalók
4 adag- 1 fej karfiol
- olívaolaj
- só
- cayenne bors
- bors
- 2 tk. kakaópor
- joghurt
- currypor
Elkészítés
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, majd félbevágjuk. A felét egy nagyobb műanyag zacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, hozzászórjuk a kakaóport, és alaposan összerázzuk.
A vágott felével lefelé egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra fektetjük, végül még egy kis kakaóporral és cayene borssal meghintjük.
A karfiol másik felét hasonlóképpen zacskóba tesszük, olajjal nyakon öntjük, és a joghurttal kikevert curryporral meglocsoljuk. Végül ezt is, a vágott felével lefelé, a sütőlapra helyezzük.
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt a karfiol megpuhul, és kívül szép barnára sül.
Az elsöprő siker érdekében érdemes hozzá egy fokhagymás-joghurtos mártogatót készíteni!
