Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Camparis narancslekvár

Adásban volt: 2013. november 22.
A recepthez tartozó videó
Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.
2016. január 31.

Hozzávalók

  • 2 kg narancs
  • 1 narancs héja
  • 1 l vérnarncslé
  • 40 dkg cukor
  • 2 tk pektin
  • 1 lime
  • 2 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 dl keserűlikőr (Campari)

Elkészítés

Az érett narancsokat kifilézzük, azaz eltávolítjuk a fehér hártyáit. Feldaraboljuk, egy nagyobb lábasba tesszük, és hozzáöntjük a narancslevet. Az utolsó narancs héját – a legegyszerűbb egy spárgahámozóval – vékonyan lehámozzuk, és az így kapott héjat egész vékonyra felcsíkozzuk, keresztbe is felvagdossuk, végül beletesszük a lekvárba. (Ha lehet használjunk kezeletlen narancsot, ha ilyet nem kapunk, akkor alaposan tisztítsuk, dörzsöljük meg a héját felhasználás előtt.) A lekvárt újra felforraljuk, beletesszük a cukrot, a pektint, és a szárított vörös áfonyát. Egy lime-ot negyedekre vágunk, vékonyra szeleteljükk, és azt is hozzáadjuk a lekvárhoz. Beleöntjük a keserűlikőrt, megkóstoljuk, és ha szükségesnek tartjuk, még egy kicsit utánacukrozzuk. Újból forralunk egyet rajta, azonnal tiszta üvegekbe töltjük, és 5-6 percre a feje tetejére fordítjuk a már lezárt üvegeket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Keserűlikőrös narancslekvár

Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.
Csípős paradicsomlekvár

Csípős paradicsomlekvár

Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.