Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Camparis narancslekvár

Adásban volt: 2013. november 22.
A recepthez tartozó videó
Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.
2016. január 31.

Hozzávalók

  • 2 kg narancs
  • 1 narancs héja
  • 1 l vérnarncslé
  • 40 dkg cukor
  • 2 tk pektin
  • 1 lime
  • 2 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 dl keserűlikőr (Campari)

Elkészítés

Az érett narancsokat kifilézzük, azaz eltávolítjuk a fehér hártyáit. Feldaraboljuk, egy nagyobb lábasba tesszük, és hozzáöntjük a narancslevet. Az utolsó narancs héját – a legegyszerűbb egy spárgahámozóval – vékonyan lehámozzuk, és az így kapott héjat egész vékonyra felcsíkozzuk, keresztbe is felvagdossuk, végül beletesszük a lekvárba. (Ha lehet használjunk kezeletlen narancsot, ha ilyet nem kapunk, akkor alaposan tisztítsuk, dörzsöljük meg a héját felhasználás előtt.) A lekvárt újra felforraljuk, beletesszük a cukrot, a pektint, és a szárított vörös áfonyát. Egy lime-ot negyedekre vágunk, vékonyra szeleteljükk, és azt is hozzáadjuk a lekvárhoz. Beleöntjük a keserűlikőrt, megkóstoljuk, és ha szükségesnek tartjuk, még egy kicsit utánacukrozzuk. Újból forralunk egyet rajta, azonnal tiszta üvegekbe töltjük, és 5-6 percre a feje tetejére fordítjuk a már lezárt üvegeket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Keserűlikőrös narancslekvár

Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.
Csípős paradicsomlekvár

Csípős paradicsomlekvár

Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!