Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Camembert diós bundában

Adásban volt: 2014. május 5.
A recepthez tartozó videó
Aki szereti a rántott sajtot, annak érdemes kipróbálnia ezt a diós bundában lágyra, krémesre sülő camambert-ből készülő változatot is. Tálalhatjuk főételként is, de egy ünnepi étkezésnél előétel is lehet.
2015. november 4.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 x 25 dkg kerek camembert
  • 2 tojás
  • 2 ek tejszín
  • panko vagy kenyérmorzsa
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek keményítő

Elkészítés

A kerek camambert sajtot cikkekre vágjuk.
A sajt háromszögeket először beleforgatjuk keményítőbe.
Majd egy tányérban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejszínt, és ebbe is beleforgatjuk a sajtokat.
A darált diót összekeverjük a pankomorzsával.
És végül a diós, morzsás keverékben is megforgatjuk a sajt darabokat.
Végül forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Salátával tálaljuk.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Elzászi sajtsaláta

E mellé a tartalmas sajtsaláta mellé, ami főtt, füstölt tarjával, csemege uborkával, egy kevés hagymával, sok petrezselyemmel és egy pikáns öntettel készül, nem is kell más csak egy jó beszélgetés, film, vagy meccs. Na jó egy pohár sör vagy egy fröccs sem árt.
Vörösboros pirított kolbász és juhsajt birsalmasajttal

Vörösboros pirított kolbász és juhsajt birsalmasajttal

Kolbász, olívabogyó, birsalmasajt, sonka, juhsajt = kínálótál, amin mindenki megtalálja a neki valót.
Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)

Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)

Fantasztikus rétegek találkoznak ebben az epres édességben, ráadásul csak szépen egymásra rakosgatjuk és már kész is a desszertünk – ezúttal sütés nélkül.
A jó sajttál titka

A jó sajttál titka

Szentségtörés-e a közepe felől elkezdeni a roquefort-ot? Vágunk-e hosszában kerek sajtot, és egyáltalán, desszert előtt vagy után szolgáljuk fel? Mi alapján válogatjuk össze a sajtokat? Párizsi tudósítónk a frontvonalban kóstol és terít. Szabad otthon is kipróbálni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.