Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Burgonyás masala

Fűszeres, különleges, mégis egyszerűen elkészíthető, és nem mellékesen igazi kamra fogás.
2016. május 6.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg vöröshagyma
  • chillipaprika
  • 2,5 cm friss gyömbér
  • 10 dkg csicseriborsó
  • 1 kk mustármag
  • 1 kk koriandermag
  • curry por (lehetőség szerint curry levél)
  • 1 kk kurkuma

  • bors
  • olaj

Elkészítés

A burgonyát megfőzöm, és vékony szeletekre vágom.

A mustárt, a koriandermagot, a chillit, és a gyömbért olajon megpirítom. Hozzáadom a főtt csicseriborsót, majd pár perc múlva a hagymát. Amikor a hagyma már szép színt kapott, hozzáadom a sót, a borsot és a kurkumát.

Végül kerül bele a felszeletelt krumpli, és még körülbelül két percig pirítom.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mentás, joghurtos borsópüré

Mentás, joghurtos borsópüré

A romanigastro.blog.hu szerzői, Zsani és Bara, könnyű és mentásan pikáns borsópürét készítenek a klasszikus, sült csirkecomb mellé.
Kölesfasírt

Kölesfasírt

A roma ételek egyik gyöngyszeme ez a kölesfasírt, ami az eredetihez képest még gluténmentes is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.