Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Burgonyapelyhes sárgarépafasírt

Ezúttal nem maglisztet ajánlok nektek, hanem a sokrétűen felhasználható burgonyapelyhet.
2016. október 6.

Ha gluténmentesen szeretnétek étkezni, sokszor kerül elő problémaként a liszt kiváltása. Ezúttal nem maglisztet ajánlok nektek, hanem a sokrétűen felhasználható burgonyapelyhet. Amellett, hogy készíthettek belőle krumplipürét, számos receptben helyettesíthetitek ezzel a glutén tartalmú hozzávalókat. Például tésztákat lazíthattok vagy (elhagyva a zsemlemorzsát) panírozhattok vele, az eredmény extra ropogós bunda lesz! Fasírtoknál sem szeretek lisztet tenni, ezért a masszába általában burgonyapelyhet keverek a formázható állag eléréséhez. A répafasírt mellett használtam már spenótos, céklás, burgonyás és brokkolis fasírtokhoz, bátran társítsátok ti is kedvetek szerint az előkészített, nyers vagy főtt zöldségekhez!

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 25 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
  • 1 db tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • korianderzöld
  • 4-5 evőkanál burgonyapehely
  • A tálaláshoz:
  • piros és sárga kaliforniai paprika
  • lila hagyma
  • korianderzöld

Elkészítés

1. A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük, majd összedolgozzuk az elhabart tojással, a sóval, a borssal és az aprított korianderrel. Evőkanalanként hozzáadva annyi burgonyapelyhet keverünk bele, hogy lágy, de éppen formázható keveréket kapjunk.

2. A masszából négy lapos fasírtot készítünk, sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

3. A megmosott paprikákat és a megtisztított lila hagymát apró kockákra vágjuk. Tálaláskor ezzel szórjuk meg a fasírtokat, és korianderlevelekkel díszítjük.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csukafasírt (gluténmentes)

Csukafasírt (gluténmentes)

A karakteres ízű csuka azért is tökéletes választás ehhez a fasírthoz, mert a benne lévő sok apró szálka tökélesen átfő és –sül, így egyáltalán nem zavar bennünket.
Savanyúkáposztás fasírt

Savanyúkáposztás fasírt

A savanyúkáposzta és a darált sertéshús legjobb találkozásából készült az egyben sült fasírt.
Kölesfasírt

Kölesfasírt

A roma ételek egyik gyöngyszeme ez a kölesfasírt, ami az eredetihez képest még gluténmentes is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!