Bundás kalács almával és vanília sodóval
Adásban volt: 2014. november 21.
A recepthez tartozó videó

Krémes és édes reggeli, ami megédesíti az egész napot, de talán még az egész hétvégét is!
2016. március 4.
Hozzávalók
4 adag- 1 fonott kalács
- 4 dl tej
- 1 narancs
- 5 dkg nádcukor
- 1 citrom
- 6 tojás
- 1 vaníliarúd
- karamellizált alma
- 4 zöldalma
- 1 vaníliarúd
- méz
- vaj
- olívaolaj
- vaníliasodó:
- 4 dl tej
- 4 tojás
- 1 vaníliarúd
- cukor
- só
Elkészítés
A kalácsot vastag szeletekre vágjuk. Kikeverjük a tejet a tojásokkal, sózzuk és cukrozzuk. Ebbe áztatjuk kalácsszeleteket, majd vajas-olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Az almákat felszeleteljük, egy vaníliarúd kikapart belsejével a vajas mézen karamellizáljuk, közben narancshéjat reszelünk rá.
A tojásból, a tejből, a vaníliarúdból, vízgőz fölött folyamatosan kevergetve elkészítjük a vaníliasodót. Egy csipet só, valamint kedvünk szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük.
Tálalás: Egy tányér aljára vaníliasodót kanalazunk, erre fektetjük a bundás kalácsot, majd a tetejére pár szem karamellizált almát teszünk.
Megosztom barátaimmal