Brokkolis tojáslepény

Hozzávalók
- 2 vöröshagyma
- 15 dkg főtt sonka
- 1 fej brokkoli
- 15 dkg sajt
- 2 dl tej
- olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 6 tojás
- szerecsendió
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Kevés olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymát, rögtön meg is sózzuk. Ha a hagyma már karamellizálódott, a felcsíkozott sonkát is hozzáadjuk, amivel átpirítjuk. Egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, ebben fogjuk előfőzni a rózsáira szedett brokkolit. A tojásokat felverjük. Hozzáadjuk a tejet, tejszínt, a szerecsendiót, (friss, reszelt)sózzuk, borsozzuk. A sajtot pedig lereszeljük. Összekeverjük a brokkolit, a tojásos masszával, a hagymás- sonkával, reszelt sajttal. Adhatunk hozzá petrezselymet vagy más zöldfűszert. 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készül el. A szép szeletelés érdekében legalább szoba hőmérsékletűre ki kell hűteni.