Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brokkolis-sóskás tésztasaláta (gluténmentes)

Hűsítő, frissítő, könnyű és gyors – forró napokra tökéletes fogás.
2016. június 17.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 fej brokkoli, rózsákra szedve
  • ½ dl olívaolaj
  • 10 dkg sonka
  • 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 zöld chilipaprika, vékony szeletekre vágva
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 marék sóskalevél, csíkokra vágva
  • 40 dkg gluténmentes penne
  • 6-7 dkg parmezán, reszelve
  • só, bors

Elkészítés

A brokkolirózsákat blansírozzuk, azaz 3 percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd jeges vízben lehűtjük, lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon 1-2 perc alatt átsütjük a sonkaszeleteket. Kiszedjük, kisebb darabokra tépkedjük.

A serpenyőbe öntjük a többi olajat, felhevítjük, és 2-3 perc alatt megsütjük benne a fokhagymaszeleteket. Az olajjal együtt átöntjük egy nagy tálba. Hozzákeverjük a chilit, a citrom reszelt héját és levét, aztán beledobjuk a sóskacsíkokat, összeforgatjuk.

A tésztát lobogó sós vízben 10 perc alatt kifőzzük. Leszűrjük, a főzővízből megőrzünk ½ dl-t. A tésztát a sóskára dobjuk, összeforgatjuk, aztán a blansírozott brokkolit és a félretett főzővizet is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt parmezánnal, meg a sonkadarabokkal meghintve tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mángoldos pite (gluténmentes)

Mángoldos pite (gluténmentes)

Klasszikus provence-i édes-sós pite, és bár kicsit melós, olyan izgalmasan összetett ízű, hogy nyáron illik többször is elkészíteni. A pitetészta persze bármilyen más töltelékkel is megtölthető, és mivel kicsit sem törik, tökéletes piknik-eledel. Persze azt mindenképpen várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! Éljen a Tourte de blettes!
Gluténmentes eperlekváros pite

Gluténmentes eperlekváros pite

Az egyik legegyszerűbb sütemény, most a frissen főzött eperlekvár adta az apropót, hogy elkészüljön. A tésztában nincs cukor, mert az édes lekvártöltelékhez így tökéletes.
Kefires lángos (gluténmentes)

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.