Brokkolis, sajtos tojáslepény
Adásban volt: 2015. november 27.
A recepthez tartozó videó

Lusta reggeli vagy gyors vacsora? A tojásos lepény összetevői tetszés szerint variálhatóak!
2015. november 27.
Hozzávalók
4 adag- 2 db vöröshagyma
- 15dkg főtt sonka
- 1 fej brokkoli
- 15 dkg reszelt sajt
- 2,5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 6 db tojás
- szerecsendió
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A felkarikázott vöröshagymát olívaolajon puhára dinszteljük, majd karamellizáljuk. Az elején megsózzuk.
Közben a brokkolirózsákat sós vízben előfőzzük. A sonkát pedig felkockázzuk és a karamellizált hagymához adjuk, átforgatjuk az olajon.
A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót.
Végül a tojásokat összekeverjük a sonkás hagymával és a brokkolival. Megszórjuk friss petrezselyemmel. Hozzákeverjük a reszelt sajtot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni.
Megosztom barátaimmal
