Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brokkolis, csirkés piláf

A piláf rizsből készült egytálétel, amit a fűszerek mellett gazdagíthat zöldség, gyümölcs és hús is. Rengeteg variációja létezik, ehhez a zöldséges, csirkés változathoz nem lesz nehéz bevásárolni, és 30 perc alatt elkészül!
2016. április 14.

Hozzávalók

4 személyre
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 ek curry fűszerkeverék
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg brokkoli
  • 20 dkg basmati vagy jázmin rizs
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1 tk só
  • 10-15 tekerésnyi frissen őrölt bors

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, beleszórjuk a 2×2 centis kockákra vágott csirkemellfilét és megszórjuk curryvel. Kevergetve addig pirítjuk, amíg a húskockák minden oldala színt nem kap, ez kb. 5 perc.
Ekkor hozzáöntjük a rizst, a zöldségalaplevet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, néha megkeverve 10 percig főzzük.
Végül kerül bele a zöldborsó és a brokkoli, és így, együtt további 15 perc alatt készre főzzük.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körte fehércsokis joghurtöntettel

Körte fehércsokis joghurtöntettel

Gyors desszert körtével és fehércsokival.
Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Ez a recept akkor jön jól, ha első pillantásra nincs a hűtőben semmi, amiből főzhetnénk valami finomat. Spenót és kolbász? Egy csomag száraztészta és egy kis rafinéria hozzáadásával remek és kiadós fogás varázsolható belőlük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.