Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brokkolikrémleves

Adásban volt: 2016. április 4.
A recepthez tartozó videó
A brokkolilevesre mindenkinek van egy jó receptje, Pataky Péternek is. Megtudhatjuk, hogyan marad igazán élénkzöld a színe, ha ő készíti.
2016. április 4.

Hozzávalók

  • 1 kg brokkoli
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter alaplé
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 dl tejszín

  • fehérbors

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk, majd forró sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük és rögtön jeges vízbe tesszük.
Olvasztott vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és felöntjük az alaplével. Ebbe a forró hagymás alaplébe merjük át a brokkolikat és összeturmixoljuk a belerakott kéksajttal együtt. Tejszínnel felöntjük.

Vágott snidlinggel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Brokkolis tojáslepény

Brokkolis tojáslepény

Lusta reggeli vagy gyors vacsora? A tojásos lepény összetevői tetszés szerint variálhatóak!
Steak brokkolisalátával

Steak brokkolisalátával

Egyszerű, egészséges, ugyanakkor extravagáns: sült brokkoli közepesen átsütött steakkel.
Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

A szerecsendióval ízesített, tejszínes, gorgonzolás mártásban sült brokkoli tökéletes ebéd vagy vacsora, amit még kiadósabbá tehetünk, főtt tésztával, húsevőknek pedig pompás köret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!