Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brokkolikrémleves

Adásban volt: 2016. április 4.
A recepthez tartozó videó
A brokkolilevesre mindenkinek van egy jó receptje, Pataky Péternek is. Megtudhatjuk, hogyan marad igazán élénkzöld a színe, ha ő készíti.
2016. április 4.

Hozzávalók

  • 1 kg brokkoli
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter alaplé
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 dl tejszín

  • fehérbors

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk, majd forró sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük és rögtön jeges vízbe tesszük.
Olvasztott vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és felöntjük az alaplével. Ebbe a forró hagymás alaplébe merjük át a brokkolikat és összeturmixoljuk a belerakott kéksajttal együtt. Tejszínnel felöntjük.

Vágott snidlinggel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Brokkolis tojáslepény

Brokkolis tojáslepény

Lusta reggeli vagy gyors vacsora? A tojásos lepény összetevői tetszés szerint variálhatóak!
Steak brokkolisalátával

Steak brokkolisalátával

Egyszerű, egészséges, ugyanakkor extravagáns: sült brokkoli közepesen átsütött steakkel.
Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

A szerecsendióval ízesített, tejszínes, gorgonzolás mártásban sült brokkoli tökéletes ebéd vagy vacsora, amit még kiadósabbá tehetünk, főtt tésztával, húsevőknek pedig pompás köret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!