Brik

Hozzávalók
4 fő- 1 csomag réteslap
- 1 kg főtt krumpli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkemell
- kurkuma
- 1 csokor menta
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- 1 tojás
- 3 dl olaj
- tálaláshoz: zöldfűszerek, bambusznyárs
Elkészítés
A főtt krumplit összetörjük, a mentát pedig felaprítjuk.
A csirkemellet megdinszteljük aprított hagymával, sóval, borssal, kevés kurkumával és fokhagymával.
Egy kevés olívaolajat és vizet teszünk hozzá, majd az egészet készre pároljuk, feldaraboljuk.
Hozzáadjuk a felaprított mentát és a csirkemellet a krumplihoz. Megsózzuk és megszórjuk sajttal.
Elővesszük a réteslapot és kettévágjuk.
Az első rétegbe beletöltjük az elkészült masszát és szivar alakúra, egy ujjnyi vastagra szorosan felcsavarjuk.
A végét lekenjük tojással és azt is felcsavarjuk, majd ezt annyiszor megismételjük, amíg el nem fogy a töltelékünk.
Egy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat és kisütjük a tekercseket.
Rászúrjuk a bambusznyársra és korianderágyon tálaljuk.
