Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brassói sertésszűzből

Adásban volt: 2016. május 31.
A recepthez tartozó videó
Klasszik menzaétel, minőségi alapanyagokból? Lehetséges. Péter ezúttal a brassóit gondolta újra, nem is akárhogyan.
2016. június 5.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésszűz
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld paprika
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Mikor már félig megfőtt leszűrjük.
Közben a sertésszüzet lehártyázzuk egy filézőkéssel és ezt is felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Majd a serpenyőből kiszedve, félretesszük a húskockákat.
A serpenyőbe újra olajat teszünk és ezúttal a főtt burgonyakockákta forgatjuk át benne és ezt is megpirítjuk. Ha kész félretesszük.
A szalonnát felkockázzuk és ugyanabban a serpenyőben, amiben előzőleg a húst illetve a krumplit pirítottuk, zsírjára lesütjük.
Közben a vöröshagymát és a paprikát apróra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk. 
Mikor a szalonnakockákból már kisült a zsír, a serpenyőbe tesszük a felaprított vöröshagymát, paprikát és belereszeljük a fokhagyma gerezdeket.
Ezután jöhetnek vissza a pirított húskockát és a krumpli is. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a zöldborsót is. vigyázzunk, hogy a húst már ne szárítsuk nagyon.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus rácponty

Klasszikus rácponty

Szaftos, zöldséges és tejfölös. Igazi kiadós, magyaros halétel.
Végigettünk egy angliai menzát

Végigettünk egy angliai menzát

Semmi különös, csak egy átlag angol menza - de milyen? Tudósítónk Bath-ban tanuló diákként mindennap tapasztalja. Most el is meséli.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!