Brassói sertésszűzből

Hozzávalók
- 50 dkg sertésszűz
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg zöldborsó
- 2 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 zöld paprika
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Mikor már félig megfőtt leszűrjük.
Közben a sertésszüzet lehártyázzuk egy filézőkéssel és ezt is felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Majd a serpenyőből kiszedve, félretesszük a húskockákat.
A serpenyőbe újra olajat teszünk és ezúttal a főtt burgonyakockákta forgatjuk át benne és ezt is megpirítjuk. Ha kész félretesszük.
A szalonnát felkockázzuk és ugyanabban a serpenyőben, amiben előzőleg a húst illetve a krumplit pirítottuk, zsírjára lesütjük.
Közben a vöröshagymát és a paprikát apróra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk.
Mikor a szalonnakockákból már kisült a zsír, a serpenyőbe tesszük a felaprított vöröshagymát, paprikát és belereszeljük a fokhagyma gerezdeket.
Ezután jöhetnek vissza a pirított húskockát és a krumpli is. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a zöldborsót is. vigyázzunk, hogy a húst már ne szárítsuk nagyon.
