
Bőrös malackaraj rozmaringos újkrumplival és grillezett őszibarackkal
Hozzávalók
- 70 dkg bőrös malackaraj
- 50 dkg újkrumpli
- 50 dkg őszibarack
- friss rozmaring
- olívaolaj
- só
- bors
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A karaj bőrös felét beirdaljuk. mindkét oldalát beszórjuk durva szemű tengeri sóval és bedörzsöljük. Ahúsos felét pedig frissen őrölt borssal is beszórjuk.
Forró serpenyőben kevés olajon bőrös felével ropogósra sütjük. Ha kész, átfordítjuk, de a húsos felével csak 1-2 percig sütjük.
Közben az újkrumplit alaposan megmossuk, negyedeljük és egy tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Ráteszünk két ág rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket héjastól.
A karajt a rozmaringos krumpliágyra tesszük és 40 perc alatt a sütőben puhára sütjük.
Az őszibarackokat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk. Majd vágott feléve olajba mártjuk, hogy a serpenyőben ne ragadjon le. Grillserpenyőben megsütjük,Közben a karaj pecsenyelevével kenegetjük.
