Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bőrös csirkemell tokaji boros kucsmagombamártással, póréhagymás krumplipürével

Adásban volt: 2016. április 28.
A recepthez tartozó videó
Egy igazi tavaszi fogás vasárnap ebédre: kucsmagombával és medvehagymával. Dobjuk fel a klasszikust!
2016. május 1.

Hozzávalók

  • 1 db bőrös,csontos csirkemell
  • olívaolaj
  • 1 dl édes tokaji bor
  • 30 dkg kucsmagomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj

  • bors
  • Póréhagymás krumplipüré:
  • 50 dkg pürének való krumpli
  • 10 dkg vaj

  • bors
  • 1 db póréhagyma
  • friss zöldfűszerek

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk hogy elpárologjon a krumpliból a nedvesség. 
Villával összetörjük és belekeverjük az apróra vágott póréhagymát is.

Közben a csirkemellet kifilézzük és a húsát alaposan besózzuk. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon először bőrös felével lefelé lepirítjuk ropogósra, majd átfordítjuk és adunk hozzá egy evőkanálnyi vajat. Mikor a vaj már felhabzott, meglocsolgatjuk vele a csirkemellet. Vigyázzunk, nehogy a bőr nélküli oldal kiszáradjon. A habzó vajba tegyünk egy ág friss kakukkfüvet, és ezzel locsoljuk tovább a csirkemellet.

A gombát folyó víz alatt mossuk meg alaposan. Ha a csirkehús elkészült, félretesszük és ugyanebbe a serpenyőbe elkészítjük a gombamártást. A gombákat egészben rakjuk a serpenyőbe és magas hőmérsékleten elfőzzük a gomba levét. Megszórjuk apróra vágott medvehagymával, frissen őrölt borssal és a felkarikázott újhagymával. Végül megsózzuk és hozzáadjuk a bort is. Felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Roston sült lazac zöldborsópürével

Roston sült lazac zöldborsópürével

A Barátok Közt egykori Emmája, Marenec Fruzsina, könnyű helyzetben van, ha főzésről van szó, hiszen édesanyja nem csak hasznos és praktikus tanácsokkal látja el a szülői házból, hanem házi készítésű vajjal is hozzájárul Fruzsi egészséges táplálkozásához.
Petrezselymes, zöldborsós krumplipüré

Petrezselymes, zöldborsós krumplipüré

A fasírt legjobb barátja a krumplipüré, és ha viszünk bele még egy kis zöld csavart is, izgalmasabbá tehetjük vele a köretet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!