Bőrös csirkemell tokaji boros kucsmagombamártással, póréhagymás krumplipürével

Hozzávalók
- 1 db bőrös,csontos csirkemell
- olívaolaj
- 1 dl édes tokaji bor
- 30 dkg kucsmagomba
- 1 csokor medvehagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- Póréhagymás krumplipüré:
- 50 dkg pürének való krumpli
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- 1 db póréhagyma
- friss zöldfűszerek
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk hogy elpárologjon a krumpliból a nedvesség.
Villával összetörjük és belekeverjük az apróra vágott póréhagymát is.
Közben a csirkemellet kifilézzük és a húsát alaposan besózzuk. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon először bőrös felével lefelé lepirítjuk ropogósra, majd átfordítjuk és adunk hozzá egy evőkanálnyi vajat. Mikor a vaj már felhabzott, meglocsolgatjuk vele a csirkemellet. Vigyázzunk, nehogy a bőr nélküli oldal kiszáradjon. A habzó vajba tegyünk egy ág friss kakukkfüvet, és ezzel locsoljuk tovább a csirkemellet.
A gombát folyó víz alatt mossuk meg alaposan. Ha a csirkehús elkészült, félretesszük és ugyanebbe a serpenyőbe elkészítjük a gombamártást. A gombákat egészben rakjuk a serpenyőbe és magas hőmérsékleten elfőzzük a gomba levét. Megszórjuk apróra vágott medvehagymával, frissen őrölt borssal és a felkarikázott újhagymával. Végül megsózzuk és hozzáadjuk a bort is. Felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
