Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Borkorcsolyák egybegyúrva: almás sajtos pite

Az alma és a sajt jó barátok, egy pohár finom bor mellé kifejezetten remek harapnivalók. Azért szeretem ezt a pitét, mert egyesíti a két összetevő erényeit.
2016. november 27.

Az alma és a sajt jó barátok, egy pohár finom bor mellé kifejezetten remek harapnivalók. Azért szeretem ezt a pitét, mert egyesíti a két összetevő erényeit.

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb alma
  • 10 dkg kemény sajt (pl. ementáli vagy cheddar)
  • 10 dkg kéksajt (pl. márvány)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • só, bors

Elkészítés

A meghámozott almákat nagylyukú reszelőn lereszeltem, hozzákevertem a cukrot és egy csipet sót. Belereszeltem a gyömbért, a citrom héját, és fűszereztem a frissen őrölt borssal.

Amíg levet eresztett, a leveles tésztát egy mélyebb tűzálló edénybe terítettem úgy, hogy kb 2-3 centis pereme legyen. A feleslegesen kilógó tésztát levágtam és félretettem. Az alma levét alaposan kinyomkodtam (isteni ital, a sütés közben elfogyott), és a tésztára terítettem. Mindezt meghintettem az egy centis kockákra vágott kemény sajttal, és rámorzsoltam a kéksajtot is. A maradék tésztából vékony csíkokat vágtam, ebből rácsot rögtönöztem a tetejére. Ezzel egyidejűleg áldoztam az esztétika oltárán, és oldottam meg a problémát, hogy mihez kezdjek a maradékkal.

 

Kb. 20 percet töltött 220 fokos sütőben, majd pár percig hűlni hagytam.

A kóstolás után megkérték a kezem. 🙂

almás sajtos pite 2

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Uzsonnára: szardínia-pástétom

Uzsonnára: szardínia-pástétom

A dobozos szardínia kreatív felhasználása ez a zöldfűszeres pástétom. Fantasztikus mártogatós válhat belőle egy hétköznap esti vacsorához.
Gluténmentes polentapizza

Gluténmentes polentapizza

A világszerte méltán népszerű olasz pizza gluténmentes változata.
A szuperropogós omlós rántott csirke titka

A szuperropogós omlós rántott csirke titka

Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.