Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Borjúkaraj szendvics

A legegyszerűbb módját választottam a vasárnapi borjúkaraj maradék felhasználásának: szendvicset készítettem belőle. De még milyet! Természetesen frissen is el lehet készíteni, ekkor szendvicsenként fél szelet hátszínnel kell számolni. És persze máskor és máshonnan is maradhatnak izgalmas alapanyagok.
2015. július 13.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 szelet hátszín (steak-ként megsütve)

  • bors
  • 20 dkg édesburgonya
  • 1 púpos evőkanál tejföl
  • kevés friss vagy szárított chili
  • nagy csokor snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • pár csepp Worcestershire szósz

Elkészítés

Ha maradékból készítjük, akkor sokkal finomabb. Mivel húsvétról maradt egy kis köret is (édesburgonya) és a hús is, ezért sokkal könnyebb dolgom volt, hiszen lényegesen rövidebb idő alatt elkészültek a szendvicsek (a steak-sütéssel már nem kellett foglalkoznom). Ráadásul a borjúkarajjal egészben megsült fokhagyma elképesztő füstös ízt ad a krémünkhöz!

Az édesburgonyát a chilivel, az olívaolajjal (max. 1 ek), a tejföllel, a sült fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával krémesre turmixoljuk.

Ezután egy serpenyőben a húst kevés zsiradékon megpirítjuk.

Pirítóst készítünk, megkenjük a krémmel és a húscsíkokat a tetejére pakoljuk. Snidlinggel és néhány csepp Worcestershire szósszal ízesítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Nagy Sándor

Nagy Sándor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hódítás a konyhában és az izeselet.hu-n is!

Hódítás a konyhában és az izeselet.hu-n is!

Nagy Sándor jött és látott, immáron blogja, a Hódítás a konyhában mellett egyre többet találkozhatnak vele olvasóink is. Egyrészt az Ízes élet műsorában, a népszerű Restaurant Day programjain és mostantól itt, az izeselet.hu-n is. Receptjei, cikkei éppúgy merítenek a szívének kedves brit gasztronómiából, mint a hajdúsági örökségből. Kezdjünk egy húsvéti reggelivel!
Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével

Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével

A minap a piacon találtam mustárlevelet, nagyon megörültem neki, mert nagyon szeretem és kiváló a salátákhoz (arról nem is beszélve, hogy javítja fogyasztása a vérkeringést), így gyorsan vettem is vagy 10 dekát és azonnal beugrott egy receptötlet a húsvéti nagycsaládos reggelihez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?