
Borjúkaraj szendvics
Hozzávalók
4 személyre- 2 szelet hátszín (steak-ként megsütve)
- só
- bors
- 20 dkg édesburgonya
- 1 púpos evőkanál tejföl
- kevés friss vagy szárított chili
- nagy csokor snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- pár csepp Worcestershire szósz
Elkészítés
Ha maradékból készítjük, akkor sokkal finomabb. Mivel húsvétról maradt egy kis köret is (édesburgonya) és a hús is, ezért sokkal könnyebb dolgom volt, hiszen lényegesen rövidebb idő alatt elkészültek a szendvicsek (a steak-sütéssel már nem kellett foglalkoznom). Ráadásul a borjúkarajjal egészben megsült fokhagyma elképesztő füstös ízt ad a krémünkhöz!
Az édesburgonyát a chilivel, az olívaolajjal (max. 1 ek), a tejföllel, a sült fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával krémesre turmixoljuk.
Ezután egy serpenyőben a húst kevés zsiradékon megpirítjuk.
Pirítóst készítünk, megkenjük a krémmel és a húscsíkokat a tetejére pakoljuk. Snidlinggel és néhány csepp Worcestershire szósszal ízesítjük.
