Börek variációk: kecskesajtos, kacsahúsos és bárányos

Hozzávalók
- Kecskesajtos börek:
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg krémes natúr kecskesajt
- só
- bors
- Bárányhúsos:
- 1 csomag réteslap
- 25 dkg darált bárányhús
- 5 dkg hámozott natúr pisztácia
- őrölt koriander
- római kömény
- petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
- cayenne bors
- Kacsahúsos
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kacsacomb
- 2 vöröshagyma
- 1 ek kacsazsír
- fahéj
- kakukkfű
- 2 aszalt datolya
- szezámmag
- só
Elkészítés
Kecskesajtos
A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük.
Bárányhúsos
A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel fűszerezzük. A felaprított petrezselyemmel, a pisztáciával és egy evőkanál olívaolajjal elkeverjük.
Kacsahúsos
A felszeletelt vöröshagymát sózzuk, és kacsazsíron lassan édesre, arany színűre karamellizáljuk. Amikor kész, megszórjuk fahéjjal és friss kakukkfűvel.
Közben a sült kacsahúst leszedegetjük a csontról, és a fahéjas hagymával, és a a felaprított datolyákkal együtt hozzákeverjük.
Összeállítás
A réteslapokat közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és egy tiszta, nedves konyharuhára terítsük ki, így a felhasználás előtt nem szárad ki, és nem töredezik meg.
A réteslapot kenjük meg olvasztott vajjal, és pakoljuk rá a töltelékeket. A formát is variálhatjuk: téglalap, háromszög illetve “tavaszi tekercs”, alakban is elkészíthetjük.
Végül egy felvert tojással megkenjük a batyukat. A kacsahúsost megszórjuk szezámmaggal, a bárányhúsost cayenne borssal, a kecskesajtost pedig fekete hagyma maggal.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt arany színűre sütjük.