Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Börek variációk: kecskesajtos, kacsahúsos és bárányos

Adásban volt: 2015. március 17.
A recepthez tartozó videó
Előre könnyen elkészíthető, sokféle töltelékkel variálható partifalatok. Vegetáriánusok, húsimádók és a közel-keleti konyha kedvelői egyaránt jól járnak.
2016. február 17.

Hozzávalók

  • Kecskesajtos börek:
  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg krémes natúr kecskesajt

  • bors
  • Bárányhúsos:
  • 1 csomag réteslap
  • 25 dkg darált bárányhús
  • 5 dkg hámozott natúr pisztácia
  • őrölt koriander
  • római kömény
  • petrezselyem
  • olívaolaj

  • bors
  • cayenne bors
  • Kacsahúsos
  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kacsacomb
  • 2 vöröshagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • fahéj
  • kakukkfű
  • 2 aszalt datolya
  • szezámmag

Elkészítés

Kecskesajtos

A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük.

Bárányhúsos

A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel fűszerezzük. A felaprított petrezselyemmel, a pisztáciával és egy evőkanál olívaolajjal elkeverjük.

Kacsahúsos

A felszeletelt vöröshagymát sózzuk, és kacsazsíron lassan édesre, arany színűre karamellizáljuk. Amikor kész, megszórjuk fahéjjal és friss kakukkfűvel.
Közben a sült kacsahúst leszedegetjük a csontról, és a fahéjas hagymával, és a a felaprított datolyákkal együtt hozzákeverjük.

Összeállítás

A réteslapokat közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és egy tiszta, nedves konyharuhára terítsük ki, így a  felhasználás előtt nem szárad ki, és nem töredezik meg.
A réteslapot kenjük meg olvasztott vajjal, és pakoljuk rá a töltelékeket. A formát is variálhatjuk: téglalap, háromszög illetve “tavaszi tekercs”, alakban is elkészíthetjük.

Végül egy felvert tojással megkenjük a batyukat. A kacsahúsost megszórjuk szezámmaggal, a bárányhúsost cayenne borssal, a kecskesajtost pedig fekete hagyma maggal.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt arany színűre sütjük.

 

 

3.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros, fetás börek

Kapros, fetás börek

Vendégvárónak is tökéletes ez a török konyhából származó, kaporral, petrezselyemmel fűszerezett fetás börek, avagy rétesbatyu.
Az 5 legfinomabb sós rétes

Az 5 legfinomabb sós rétes

Meggyes, mákos, almás, csokoládés és körtés. Ez mind nagyon közkedvelt rétes, de mi most bebizonyítjuk, hogy milyen sokféle, változatos és szenzációsan finom tud lenni a rétes, ha sós.
Túrós és káposztás rétes

Túrós és káposztás rétes

Mindkét rétes, a túrós is és a káposztás is édes is kicsit sós. A túrós kapros és vaníliás, a káposztás édes és sós, finoman borsos.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!