Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bolgár gyuvecs

Adásban volt: 2015. november 10.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikusan laktató és gazdag egytálétel, ami szinte magától elkészül, hiszen nekünk csak az alapanyagokat kell feldarabolni.
2015. november 10.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db krumpli
  • 1 db lila krumpli
  • 1 db brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl alaplé
  • olívaolaj
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • só, bors
  • friss zöldfűszer

Elkészítés

Egy vastagfalú, öntöttvas lábost elkezdünk melegíteni.

Közben a vöröshagymát nagyobb darabokra felvágjuk és olívaolajon megdinszteljük az öntöttvas lábosban. Majd hozzáadjuk a felkockázott húst és magas hőmérsékleten körbepirítjuk.
Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, a hámozás nélkül felkarikázott krumplit és a nagyobb darabokra vágott paprikát.
A megroppantott fokhagyma gerezdeket is beletesszük. Sózzuk és borsozzuk. Jól elkeverjük, majd beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot.
Legvégül a meghámozott, feldarabolt lila krumplikat adjuk hozzá.

Lefedjük és hagyjuk, hogy saját gőzében puhuljanak meg a zöldségek és a hús. Mikor már majdnem megpuhultak, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, a feldarabolt cukkinit és padlizsánt is.

Ha elkészült, friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csevapcsicsa és kajmak

Csevapcsicsa és kajmak

A klasszikus szerb fogás, a csevapcsicsa otthon is elkészíthető változata.

Török rizspuding

Török rizspuding

Török rizspuding, amihez leginkább a birsalmakompót illik, de anélkül is hibátlan desszert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?