Bogyós Gyümölcsös muffin

Hozzávalók
- Muffin:
- 11 dkg liszt
- 11 dkg vaj
- 7dkg cukor
- 4 tojás
- sütőport
- 12 dkg vegyes gyümölcs
- 10 dkg mascarpone
- eper jam
- Croissant:
- 1 csomag levelestészta
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg prágai sonka
- 10 dkg feketeerdő sonka
Elkészítés
Bogyós Gyümölcsös muffin
1. Bekeverjük a muffin tésztát, és amíg a tészta pihen, elkészítjük a croissant.
2. A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a tojást.
3. Egy keverő tálban alaposan kikeverjük majd beletesszük a szobahőmérsékletű vajat, 2 csipet sót és az egész massza mehet a keverőgépbe.
4. Az elkészült alaptésztát kicsit állni hagyjuk, addig a muffin formát kivajazzuk, kilisztezzük.
5. A masszát habzsákkal vagy két kanál segítségével a formákba töltjük.
6. Nem kell teljesen teletömni, mert a tetejére mennek az alaposan megmosott gyümölcsök és végül mehet a sütőbe.
7. Az immár elkészült muffinok tetejére mehet 1 kanál mascarpone, és egy kis eper dzsem.
Füstölt sajtos sonkás croissant
1. A tésztát kicsit hamarabb kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten álljon egy kicsit, mert ha nagyon hideg könnyen törik.
2. Majd hosszába kettévágjuk és a tetejére egy kis olvasztott vajat kenünk.
3. Ezután kisebb darabokra vágjuk, beletesszük a sonkát, feltekerjük és mehet a tepsibe.
4. A tetejét még megkenjük tojással vagy vajjal, megszórjuk sajttal és készre sütjük.
