
Bögrés mákos süti
Hozzávalók
16-20 darab- Mérőeszköznek egy bögre (kb. 2,5-3 dl űrtartalmú)
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 0,5 bögre barna cukor
- 1 bögre tej
- 1 csomag vaníliás cukor vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
- fél csomag sütőpor
- 0,5 teáskanál őrölt fahéj
- 0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
- csipet só
- 4-5 evőkanál folyékonyabb állagú lekvár
Elkészítés
A puha vajat a tojásokkal, a cukrokkal és a csipet sóval simára és habosra keverjük.
Apránként hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mákot, a sütőport és a fűszereket.
A tésztát szép egyenletesre dolgozzuk, és egy kb. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, ketté vágjuk, és az egyik lapot megkenjük lekvárral, majd egymásra illesztjük.
Egy kis ideig pihentetjük, hogy a tészta magába szívja a lekvárt.