
Bodzás kölesgombóc (gluténmentes)
Könnyű és szuperegészséges desszert eperrel és bodzával, egy tartalmasabb leves után kiváló második fogás.
2016. május 23.
Hozzávalók
4 adag- 30 dkg eper, kicsumázva, negyekedre vágva
- 1 teáskanál balzsamecet
- 15 dkg köles
- 1+½ dl bodzaszörp
- 3½ dl tej (vagy rizstej)
- 10 dkg vaj (vagy kókuszzsír)
- 5 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
- 2 dl natúr joghurt
Elkészítés
Az epret elkeverjük a balzsamecettel és 1 evőkanál bodzaszörppel, állni hagyjuk.
A kölest hideg vízben alaposan, többször átöblítjük. Felöntjük 1 dl bozdaszörppel és a tejjel, és kb. 30 perc alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a vajat, és letakarjuk.
Ha langyosra hűlt, vizes kézzel pingponglabda méretű gombócokat formázunk belőle. Vajon morzsát pirítunk, beleforgatjuk a gombócokat.
A natúr joghurtot elkeverjük 2 evőkanál bodzaszörppel. Tálaláskor az epret elosztjuk a gombócok mellett, és meglocsoljuk a bodzás joghurttal.
Megosztom barátaimmal