Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bodzás kölesgombóc (gluténmentes)

Könnyű és szuperegészséges desszert eperrel és bodzával, egy tartalmasabb leves után kiváló második fogás.
2016. május 23.

Hozzávalók

4 adag
  • 30 dkg eper, kicsumázva, negyekedre vágva
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 15 dkg köles
  • 1+½ dl bodzaszörp
  • 3½ dl tej (vagy rizstej)
  • 10 dkg vaj (vagy kókuszzsír)
  • 5 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
  • 2 dl natúr joghurt

Elkészítés

Az epret elkeverjük a balzsamecettel és 1 evőkanál bodzaszörppel, állni hagyjuk.

A kölest hideg vízben alaposan, többször átöblítjük. Felöntjük 1 dl bozdaszörppel és a tejjel, és kb. 30 perc alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a vajat, és letakarjuk.

Ha langyosra hűlt, vizes kézzel pingponglabda méretű gombócokat formázunk belőle. Vajon morzsát pirítunk, beleforgatjuk a gombócokat.

A natúr joghurtot elkeverjük 2 evőkanál bodzaszörppel. Tálaláskor az epret elosztjuk a gombócok mellett, és meglocsoljuk a bodzás joghurttal.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokitart (gluténmentes)

Csokitart (gluténmentes)

Egy franciáktól ellesett módszerrel készülő, könnyű, mandulás omlós tésztán mennyei, krémes csokoládéréteg lapul. Vigyázat, a csokitart addiktív édesség!

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Sós teasütemény (gluténmentes)

Sós teasütemény (gluténmentes)

Sokáig eltartható, kiváló vendégváró sütemény. A tetejére jöhet tökmag, reszelt sajt, mák vagy akár feketehagyma-mag. Mindez gluténmentesen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!