Blondie csokis eperrel

Hozzávalók
- 13 dkg liszt
- 23 dkg cukor
- 23 dkg lágy vaj
- 4 db tojás
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 rúd vanília
- Tálaláshoz:
- 10 db eper
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítés
A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk.
Közben a lágy vajat és a cukrot egy kézi robotgéppel alaposan kikeverjük. Majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is. Majd jöhet bele a megolvasztott fehér csoki is.
Végül a lisztet adjuk hozzá apránként, folyamatos kevergetés mellett.
A tésztát egy alaposan kivajazott és kilisztezett kerámiaformába töltjük. Ha nagyjából két ujjnyi vastagon áll benne a massza, akkor a 180 fokos sütőben 25 perc alatt készül el.
Olvasztott étcsokoládéba forgatott eperrel tálaljuk.
