Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Birsalmás marharagu

Adásban volt: 2015. január 30.
A recepthez tartozó videó
Gyorsan elkészíthető, szaftos, fűszeres, gyümölcsös, keleti ihletésű marharagu.
2015. október 3.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • pankó morzsa
  • fahéj
  • szegfűbors
  • római kömény
  • kurkuma

  • bors
  • 1-2 tk sűrített paradicsom
  • olívaolaj
  • gyömbér
  • 1 vöröshagyma
  • 1 birsalma

Elkészítés

A tojást, a morzsát, a sót, a borsot, és az olívaolajat a hússal alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk belőle. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk, és körbepirítjuk a húsgolyókat. Kivesszük és félretesszük. A felaprított hagymát a serpenyőbe öntjük, sózzuk, fűszerezzük, és lassú tűzön karamellizáljuk. Végül a sűrített paradicsomot a vízzel és a felkockázott birsalmával együtt hozzáöntjük, a húsgolyókat visszatesszük, és fedő alatt 20 perc alatt készre pároljuk. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás csirke

Ha nem akarunk ma az étellel sokat foglalkozni, viszont kiadós és különleges ízűre vágyódunk, akkor válasszuk a birsalmás csirkét! Csak néha bekukkantunk a sütőbe és már kész is van!
Csigatészta vörösboros marharaguval

Csigatészta vörösboros marharaguval

Bár a csigatésztát legtöbben csak a húslevesben tudják elképzelni, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezzel a fűszeres, vörösboros marharaguval. Megéri!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.