Birsalmás marharagu
Adásban volt: 2015. január 30.
A recepthez tartozó videó

Gyorsan elkészíthető, szaftos, fűszeres, gyümölcsös, keleti ihletésű marharagu.
2015. október 3.
Hozzávalók
- 50 dkg darált marhahús
- 1 tojás
- pankó morzsa
- fahéj
- szegfűbors
- római kömény
- kurkuma
- só
- bors
- 1-2 tk sűrített paradicsom
- olívaolaj
- gyömbér
- 1 vöröshagyma
- 1 birsalma
Elkészítés
A tojást, a morzsát, a sót, a borsot, és az olívaolajat a hússal alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk belőle. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk, és körbepirítjuk a húsgolyókat. Kivesszük és félretesszük. A felaprított hagymát a serpenyőbe öntjük, sózzuk, fűszerezzük, és lassú tűzön karamellizáljuk. Végül a sűrített paradicsomot a vízzel és a felkockázott birsalmával együtt hozzáöntjük, a húsgolyókat visszatesszük, és fedő alatt 20 perc alatt készre pároljuk.
Megosztom barátaimmal