Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Birsalmás krumplileves

Adásban volt: 2015. január 20.
A recepthez tartozó videó
Régi török- magyar krumplileves birsalmával és kaporral, extra mazsolával.
2015. november 28.

Hozzávalók

  • 6-7 szem krumpli
  • 2 nagy birsalma
  • 1 liter alaplé
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk keményítő
  • kapor

  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

A birsalmát (héjastul) és a krumplit felkockázzuk. A krumplit előfőzzük az alaplében, amíg majdnem teljesen puha nem lesz, majd  a birsalmát is hozzáadjuk. Sózzuk. A leveshez adjuk a mazsolát. A tejfölt elkeverjük étkezési keményítővel. Belevágjuk a felaprított kaprot és behabarjuk a levest. Citromlével, cukorral igazíthatunk az ízeken. Lefedjük a mazsola miatt, majd tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cseh fokhagymás krumplileves

Cseh fokhagymás krumplileves

Egy hosszú séta után a legjobb egy forró, fokhagymás leves.

Birsalmás csirke

Ha nem akarunk ma az étellel sokat foglalkozni, viszont kiadós és különleges ízűre vágyódunk, akkor válasszuk a birsalmás csirkét! Csak néha bekukkantunk a sütőbe és már kész is van!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.