Birsalmás krumplileves
Adásban volt: 2015. január 20.
A recepthez tartozó videó

Régi török- magyar krumplileves birsalmával és kaporral, extra mazsolával.
2015. november 28.
Hozzávalók
- 6-7 szem krumpli
- 2 nagy birsalma
- 1 liter alaplé
- 3 dl tejföl
- 1 tk keményítő
- kapor
- só
- 10 dkg mazsola
Elkészítés
A birsalmát (héjastul) és a krumplit felkockázzuk. A krumplit előfőzzük az alaplében, amíg majdnem teljesen puha nem lesz, majd a birsalmát is hozzáadjuk. Sózzuk. A leveshez adjuk a mazsolát. A tejfölt elkeverjük étkezési keményítővel. Belevágjuk a felaprított kaprot és behabarjuk a levest. Citromlével, cukorral igazíthatunk az ízeken. Lefedjük a mazsola miatt, majd tálaljuk.
Megosztom barátaimmal