Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Birsalmás bableves

Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.
2015. október 6.

Hozzávalók

  • 20 dkg nagy szemű tarkabab
  • 2-3 szem birsalma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg füstölt hús

  • bors
  • pár szem babérlevél
  • fél citrom leve, vagy egy kis ecet

Elkészítés

A babot előző este beáztatom, így szépen megpuhul, és nem kell hosszú órákig főzni.

A füstölt húst szépen feldolgozom, a birsalmát megmosom és felszeletelem. A babot sóval, borssal és a babérlevéllel ízesített vízben a füstölt hússal együtt puhára főzöm. Mikor félig megfőtt hozzáadom a birsalmát, citromlével vagy ecettel ízesítem.

Ezután behabarom tejföllel elkevert liszttel, és kiforralom.

A leves hidegen és melegen is tálalható. A füstölt hús elhagyásával pedig kitűnő vegetáriánus étel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Körtés-tökös pite

Körtés-tökös pite

Ha ősz, akkor tök. Tök sósan, tök édesen, de a krémlevest már mindenki unja, csak úgy simán bedobni a sütőbe meg tök snassz. Mit kezdjünk hát a tökkel? Először is süssünk belőle pitét: körtével, fahéjjal, dióval és roppanós tésztával, örüljünk a fűszeres süti illatnak és élvezzük az utolsó őszi napsugarakat.
Fordított paradicsomos pite

Fordított paradicsomos pite

A tarte tatint sós változata, napérlelte paradicsommal és házi készítésű tésztával. Grillezett húsok, halak, sajtok mellé köretként, de akár magában is tökéletes fogás.
Feijoada

Feijoada

Pörkölteket és ragukat bizony nem csak itthon tudunk főzni, érdemes szétnézni kicsit távolabbi konyhákban is. Ez az étel eredetileg Portugáliából származik, de nagyon sok egykori gyarmatuk konyhájába is beépült, így sokan tradicionális brazil fogásként ismerik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.