
Birsalmás bableves
Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.
2015. október 6.
Hozzávalók
- 20 dkg nagy szemű tarkabab
- 2-3 szem birsalma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg füstölt hús
- só
- bors
- pár szem babérlevél
- fél citrom leve, vagy egy kis ecet
Elkészítés
A babot előző este beáztatom, így szépen megpuhul, és nem kell hosszú órákig főzni.
A füstölt húst szépen feldolgozom, a birsalmát megmosom és felszeletelem. A babot sóval, borssal és a babérlevéllel ízesített vízben a füstölt hússal együtt puhára főzöm. Mikor félig megfőtt hozzáadom a birsalmát, citromlével vagy ecettel ízesítem.
Ezután behabarom tejföllel elkevert liszttel, és kiforralom.
A leves hidegen és melegen is tálalható. A füstölt hús elhagyásával pedig kitűnő vegetáriánus étel.
Megosztom barátaimmal
