Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Belga csokoládétorta

A torták közül is külön kategória a csokoládés, pláne ha a belgák nyomdokain haladunk. Sallay Fanni receptjét követve szintet ugorhatunk a csokitorták világában.
2015. december 14.

Hozzávalók

8 fő
  • AZ ALAPHOZ:
  • ½ adag brownie alaptészta, kb. 24 cm-es karika formában kisütve
  • A GANACHE-HOZ:
  • 150 g étcsokoládé és 150 g tejszín felmelegítve és elkeverve
  • A SACHER-RÉTEGHEZ:
  • 5 tojásfehérje
  • 5 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 50 g csokoládé
  • 50 g marcipán
  • 80 g liszt
  • 20 g mandulaliszt
  • 8 g kakaópor
  • ½ kk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • A CSOKOLÁDÉ MOUSSE-HOZ:
  • 300 g felvert tejszínhab
  • 200 g olvasztott étcsokoládé
  • (70%-os)
  • 100 g angolkrém

Elkészítés

1 Elkészítjük a fekete Sachert: A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy csatos tortaformát kibélelünk alul sütőpapírral.

2 A fehérjét külön tálban kemény habbá verjük a porcukorral. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk a tojássárgájához és elkeverjük, végül az olvasztott csokoládét is. Ezután a marcipánt is hozzáreszeljük.

3 A lisztet, mandulalisztet, kakaóport, sót és a sütőport egy külön tálban összekeverjük. Először a tojássárgáját adjuk hozzá, majd óvatosan a fehérjehabot is belekeverjük.

4 Az elkészült masszát a formába töltve kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

5 A csokoládé mousse-hoz keverjük össze az olvasztott csokoládét az angolkrémmel, ezáltal le is hűtjük. Ekkor óvatosan hozzákeverhetjük a tejszínhabhoz.

6 Összeállítás: a karikában alulra tesszük a brownie-lapot, majd arra öntjük a ganache-t. Hűtőbe tesszük pár percre, majd erre helyezzük rá a félbevágott Sacher egyik felét. Ezt ecsettel megkenjük egy kis Amarettóval, majd rásimítjuk a frissen elkészített mousse-t. Hűtőben 6 óra alatt készre dermed.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dupla csokis csokitorta

Dupla csokis csokitorta

Mi lehet jobb egy csokitortánál? Csakis egy vastag csokibevonattal készülő csokitorta. Ráadásul még mérleg sem kell a tészta összeállításához.
Színes torta

Színes torta

Csak a képzeletünkön múlik, milyen színű is lesz ez a torta, lehet bátran meglepő t is gondolni! Sallay Fanni is összekeverte a színeket, miközben az ízek is a helyükön vannak.
Citromos répakenyér

Citromos répakenyér

Sallay Fanni csodás desszertje bármilyen évszakban üde színfoltja lehet nemcsak egy ünnepi, hanem bármilyen asztalnak. Vigyázat, gyorsan fogy!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!