Békebeli császármorzsa

Hozzávalók
4 adag- 20 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- 2 dl tej
- 5 tojás elválasztva
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- só
Elkészítés
A tojások sárgáját a tejjel és a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport, egy fél citrom reszelt héját és egy csipet sót.
A tésztát jól elkeverjük, a tojások fehérjéből a cukor negyedével kemény habot verünk – a cukrot a művelet felénél adjuk hozzá.
A tojáshab harmadát határozott mozdulatokkal a tésztához keverjük, majd a maradékot óvatosan hozzáforgatjuk. Olvasztott vajon, egy nagy serpenyőben elősütjük a masszát, ez néhány perc, majd 180-190 C fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
Akkor jó, amikor a tészta alja pirosra sült, ekkor egy villával vagy késsel falatnyi darabokra vágjuk. Forró serpenyőben, olvasztott vajon a maradék cukorral karamellizáljuk a morzsát, magas hőfokon átforgatjuk az olvadó cukorban. Porcukorral megszórva tálaljuk.