Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Békebeli császármorzsa

Adásban volt: 2014. január 3.
A recepthez tartozó videó
A zamatos, fűszeres sült gyümölcsök teszik különlegessé a megszokottan induló császármorzsát.
2016. március 1.

Hozzávalók

4 adag
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 2 dl tej
  • 5 tojás elválasztva
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg vaj

Elkészítés

A tojások sárgáját a tejjel és a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport, egy fél citrom reszelt héját és egy csipet sót.

A tésztát jól elkeverjük, a tojások fehérjéből a cukor negyedével kemény habot verünk – a cukrot a művelet felénél adjuk hozzá.

A tojáshab harmadát határozott mozdulatokkal a tésztához keverjük, majd a maradékot óvatosan hozzáforgatjuk. Olvasztott vajon, egy nagy serpenyőben elősütjük a masszát, ez néhány perc, majd 180-190 C fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

Akkor jó, amikor a tészta alja pirosra sült, ekkor egy villával vagy késsel falatnyi darabokra vágjuk. Forró serpenyőben, olvasztott vajon a maradék cukorral karamellizáljuk a morzsát, magas hőfokon átforgatjuk az olvadó cukorban. Porcukorral megszórva tálaljuk.

3.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Vajas, zabpelyhes morzsával borított fűszeres gyümölcsökből készült desszert, akár a hétköznapok, akár egy ráérős vasárnap megédesítésére.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!