Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Batyus csirkecombfilé vele sült zöldségekkel és római saláta kétféle öntettel

Adásban volt: 2015. szeptember 4.
A recepthez tartozó videó
Kevés ráfordított munkával, tökéletes vacsorát varázsolhatunk, ha ezt a batyus csirkét választjuk. Nem kell a tűzhely mellett rostokolnunk, a batyuban készre párolódik minden.
2016. június 1.

Hozzávalók

  • Batyus csirkecomb filé vele sült zöldségekkel:
  • 6 db csirke felsőcomb

  • bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • 2 db krumpli
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • Római saláta kétféle öntettel:
  • 1 fej római saláta
  • 3 szál újhagyma
  • cukor

  • fehérborecet
  • víz
  • magos mustár
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Batyus csirkecombfilé vele sült zöldségekkel

A combfiléket sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tépkedett kakukkfűvel és bazsalikommal. Meglocsoljuk a fehérborral és az olívaolajjal, majd az egészet jó összeforgatjuk. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

A megtisztított sárgarépát, krumplit és a szárzellert nagyobb karikákra vágjuk majd egy tálba tesszük a koktélparadicsomokkal, aprított petrezselyemmel együtt. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ezt is összeforgatjuk.

A dupla réteg alufóliába alulra rakunk a vegyes zöldségből, majd betakarjuk a combfilékkel. A fólia széleit felhatjuk és úgy összezárjuk, hogy lehetőleg minden gőz a batyun belül maradjon. A batyut egy hőálló tálba tesszük. 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük.

Római saláta kétféle öntettel

A salátát leveleire szedjük.
A klasszikus öntethez a cukrot, sót és ecetet elkeverjük hideg vízzel.
A második változathoz a magos mustárt, csipet sóval és kevés borecettel elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. Csipet cukrot is elkeverünk benne, végül beleszórjuk a felkarikázott újhagymát és az aprított petrezselymet is. Borsozzuk.

A dresszinget mindig közvetlenül tálalás előtt tegyük a salátára, hogy ne fonnyadjanak meg a levelek.
Az elkészült batyus csirkét friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fejes saláta uborka öntettel

Fejes saláta uborka öntettel

Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.
Csirkecomb filézése

Csirkecomb filézése

Egy borotvaéles filéző kés, néhány gyors mozdulat, és kész is a csirkecombfilé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.