Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baszk csirke

Adásban volt: 2014. november 17.
A recepthez tartozó videó
Baszk paprikás csirkés egytálétel, kakukkfűvel és kenyérrel.
2015. december 15.

Hozzávalók

  • 15 dkg chorizo (paprikás kolbász)
  • 6 csirkecomb
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy ág kakukkfű
  • 1 kis doboz koktélparadicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • édes nemes fűszerpaprika

  • bors
  • kenyér

Elkészítés

A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, átsütjük. A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a kolbász kisült zsírján néhány percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A helyére beledobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, paprikát és felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és a félbevágott paradicsomokat is. Pár perc forralás után visszatesszük a csirkecombokat és a kolbászokat, és körülbelül fél órán át főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A legvégén paprikával fűszerezzük.

Friss kenyérrel tálaljuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors kolbászos csicseriborsópaprikás

Villámgyors kolbászos csicseriborsópaprikás

Villámgyors vacsora készíthető, ha van otthon csicseriborsó konzerv, ebbe az egytálételbe került a csicseriborsó mellé kolbász és sokféle fűszer is.
Olasz lecsós egytálétel steak burgonyával

Olasz lecsós egytálétel steak burgonyával

Könnyen elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet, hiszen a fő alapanyagokból szinte biztosan mindegyik van otthon: paradicsom, paprika és krumpli. A mediterrán életérzést pedig egy kis bazsalikommal tudjuk megidézni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?