Baszk csirke
Adásban volt: 2014. november 17.
A recepthez tartozó videó

Baszk paprikás csirkés egytálétel, kakukkfűvel és kenyérrel.
2015. december 15.
Hozzávalók
- 15 dkg chorizo (paprikás kolbász)
- 6 csirkecomb
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagy ág kakukkfű
- 1 kis doboz koktélparadicsom
- 2 dl száraz fehérbor
- friss bazsalikom
- olívaolaj
- édes nemes fűszerpaprika
- só
- bors
- kenyér
Elkészítés
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, átsütjük. A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a kolbász kisült zsírján néhány percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A helyére beledobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, paprikát és felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és a félbevágott paradicsomokat is. Pár perc forralás után visszatesszük a csirkecombokat és a kolbászokat, és körülbelül fél órán át főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A legvégén paprikával fűszerezzük.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal