Barnasörös mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel

Hozzávalók
- Csirkemáj:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db fehérhagyma
- nádcukor
- 2 dl barna sör
- 1 csomag aranymazsola
- 1 db narancs
- 1 csomag bébispenót
- só, bors
- olívaolaj
- Sütőtökröszti:
- 60 dkg sütőtök
- 1 csomag újhagyma
- 2 db tojás
- 2 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- curry
- gyömbér
- só, bors
- olaj
Elkészítés
Barna sörös csirkemáj
A csirkemájat alufóliával bélelt tepsire rakjuk, borsozzuk és a sütőbe rakjuk grillfokozatra 5-6 percre. A karikára vágott hagymát serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni, előtte megsózzuk.
Mikor már arany színű és majdnem kész a hagyma, rászórunk kevés nádcukrot és karamellizáljuk, Majd meglocsoljuk a barna sörrel.
Belefacsarjuk a narancs levét, összeforraljuk a sörrel és beleszórjuk a mazsolát is. Jól összeforraljuk, majd az elkészült májat is hozzáadjuk, néhány percig még forraljuk, majd megszórjuk frissen őrölt borssal.
Sütőtökröszti
A sütőtököt lereszeljük nagyobb lyukon és hozzáadjuk a 2 tojást, a lisztet és a keményítőt. Majd jöhet hozzá a felkarikázott újhagyma, a currypor és a reszelt gyömbér, majd az egészet jól elkeverjük.
Serpenyőben, forró olajban kisütjük a rösztiket, ropogósra.
A bébispenóthoz mustáros-ecetes öntetet készítünk.
A csirkemájat rösztivel és spenótsalátával tálaljuk.
