
Fotó: shutterstock
Barna vajas gnocchi spenóttal és fenyőmaggal
Pillanatok alatt elkészül
2016. augusztus 21.
Hozzávalók
4 személyre- 425g félkész, vákumcsomagolt gnocchi
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 280g friss spenót össszetépkedve
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál frissen őrölt bors
- ¼ csésze finomra reszelt parmezán
Elkészítés
1. Főzzük meg a gnocchit a csomagoláson található utasítások szerint, de zsiradék és só nélkül.
2. Közepes lángon kezdjük el melegíteni a vajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a fenyőmagot, és főzzük 3 percig, amíg a vaj is és a fenyőmag is enyhén megbarnul, folyamatosan kevergessük. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük további 1 percig. Most következik a gnocchi és a spenót. Folyamatosan kevergetve főzzük még 1 percig, amíg a spenót egy kicsit összeesik. Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg parmezánnal.
Forrás: myrecipes.com
Megosztom barátaimmal