Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Barna vajas gnocchi spenóttal és fenyőmaggal

Pillanatok alatt elkészül
2016. augusztus 21.

Hozzávalók

4 személyre
  • 425g félkész, vákumcsomagolt gnocchi
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 280g friss spenót össszetépkedve
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors
  • ¼ csésze finomra reszelt parmezán

Elkészítés

1. Főzzük meg a gnocchit a csomagoláson található utasítások szerint, de zsiradék és só nélkül.

2. Közepes lángon kezdjük el melegíteni a vajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a fenyőmagot, és főzzük 3 percig, amíg a vaj is és a fenyőmag is enyhén megbarnul, folyamatosan kevergessük. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük további 1 percig. Most következik a gnocchi és a spenót. Folyamatosan kevergetve főzzük még 1 percig, amíg a spenót egy kicsit összeesik. Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg parmezánnal.

Forrás: myrecipes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi, sokak kedvence, amit ráadásul elkészíteni is elég egyszerű. És, ha már kész számtalan módon tálalhatjuk.
Gnocchi római módra

Gnocchi római módra

Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.
Vargányás gnocchi

Vargányás gnocchi

Illatos, fűszeres, kiadós és annyira olasz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!